Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Λειψία για τη…σαλατιέρα, 1-4 τη Βόλφσμπουργκ! (vid)

CyI8EsVXgAA-2UbΜε δύο γκολ του Βέρνερ η Λειψία πέρασε από την έδρα της Φράιμπουργκ (1-4) και στο +6 από την Μπάγερν φτάνοντας τις 7 σερί νίκες.

Μια ακριβώς εβδομάδα μετά το διπλό στην Λεβερκούζεν, η ιστορική νεοφώτιστη πέτυχε δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη και έχοντας αγώνα περισσότερο πέρασε στο +6 από τη 2η θέση και την Μπάγερν που παίζει εντός με την Μπάγερ. Απόλυτος πρωταγωνιστής για την Λειψία ήταν ο Τίμο Βέρνερ που πέτυχε δύο γκολ και έφτασε τα 7 στην Bundesliga οδηγώντας την ομάδα του στην 7η σερί νίκη, ενώ τις 7 ασίστ έφτασε ο Φόρσμπεργκ! Ελάχιστα πράγματα η Φράιμπουργκ, καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 27 γκολ η Λειψία, από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες.

Ιδανικά ξεκίνησε το ματς για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο 2’ ο Ναμπί Κεϊτά με τρομερό σουτ εκτός περιοχής στο παραθυράκι, έκανε το 0-1. Αν και είχε τον έλεγχο στο ματς, η Λειψία προδώθηκε από την άμυνά της στο 15’ καθώς η μακρινή σέντρα του Στρέντζελ βρήκε τον Νίντερλεχνερ ο οποίος με κεφαλιά βρήκε απροετοίμαστο τον Γκουλάσι (1-1). Η συνέχεια ανήκε στον Βέρνερ. Ο 20χρονος Γερμανός επιθετικός πήρε στο 21’ την καταπληκτική μπαλιά του Ντέμε και αφού πέρασε τον Σβόλοβ σκόραρε στην κενή εστία και στο 35’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Φράιμπουργκ από τον Φόρσμπεργκ και τελείωσε τη φάση με πλασέ στην απέναντι γωνία για το 1-3. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό φάουλ του Γκρίφο (32’) και ένα μακρινό σουτ του Γκίντερ (45’).

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ… χαλαρό στο πρώτο κομμάτι του, με την πρώτη φάση να γίνεται στο 59’ όταν ο Χέφλερ για την Φράιμπουργκ βρήκε από κοντά το οριζόντιο δοκάρι για να δοκιμάσουν τα πόδια τους για την Λειψία οι Φόρσμπεργκ (62’) και Σάμπιτσερ (66’) χωρίς επιτυχία. Στο 76’ ο Φόρσμπεργκ πέρασε στον Σάμπιτσερ που πέρασε τον Σβόλοβ αλλά πήγε πλάγια και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά στο 79’ το έβαλε το γκολ με τελείωμα μέσα από την περιοχή ύστερα από πάσα του Σουηδού μαέστρου για το τελικό 1-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected