Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΜΑΣ Βεργίνας – Αχιλλέας Νάουσας 1-2

IMG_0855“Δια πυρός και σιδήρου” αποχώρησε από τη Βεργίνα ο Αχιλλέας Νάουσας, που κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά τα βρήκε…σκούρα κόντρα στους νεοφώτιστους, οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και έκαναν αρκετούς να απορήσουν πως αυτή η ομάδα δεν έχει κατακτήσει ούτε έναν βαθμό μετά από 12 παιχνίδια.

Ωστόσο, οι “κυανόλευκοι” πήραν μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή, μια νίκη που θα μετρήσει αρκετά και στην ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από την άλλη πλευρά, οι νεοφώτιστοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τις ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ ωστόσο ο Αχιλλέας “γύρισε” το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καραμεταξά στο 90+3′.

Μία απόφαση του ρέφερι κ. Παυλίδη, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι αντέδρασαν τόσο για το φάουλ από το οποίο προήλθε το γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή όσο και για την υπόδειξη του πέναλτι εις βάρος του Γιάτσου, για το οποίο θεώρησαν πως ο αμυντικός του Αχιλλέα έκανε θέατρο.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι της συνάντησης, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για 5 περίπου λεπτά, με τον άρχοντα του αγώνα να αποβάλει παράγοντα των γηπεδούχων. Στο τέλος του αγώνα μάλιστα, εκτός του συγκεκριμένου συμβάντος, ο ρέφερι της αναμέτρησης έγραψε και για λεκτική επίθεση φιλάθλων των νεοφώτιστων, οι οποίοι εισήλθαν στον χώρο έξω από τα αποδυτήρια.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Αχιλλέας είχε μεν την εδαφική υπεροχή αλλά και τη μπάλα περισσότερο στα πόδια του, ο ΜΑΣ όμως ήταν αυτός που ήταν απειλητικός παίζοντας με αντεπιθέσεις. Στο 23′ ο Γιαννακίδης άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Σγούρο, αυτός έδωσε πλάγια στον Αναστασιάδη, ο τελευταίος “έσπασε” για τον Κούβαρο ο οποίος πέρασε και τον Μπουμπουλέντρα για το 1-0.

Στο 33′ ο Σγούρος έφυγε στην κόντρα αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει όπως ήθελε και ο ΜΑΣ έχασε την ευκαιρία για το 2-0. 

Στο 40′ ο Αχιλλέας, ο οποίος μέχρι το σημείο εκείνο είχε δύο καλές στιγμές με τους Κακούδη και Μπράτση, κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσια και συγκεκριμένα με τον Άγγελο Καϊσίδη, ο οποίος δέχτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπράτση και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ανήκει στους γηπεδούχους, όταν και πάλι στην κόντρα απείλησαν με τον Κούβαρο ενώ στο 80ο λεπτό ο Αχιλλέας “άγγιξε” το 1-2 όταν το απευθείας φάουλ του Καραμεταξά βρήκε το κάθετο δοκάρι του Κούβαρου.

Και ενώ ο χρόνος περνούσε και φάνηκε να οδεύουμε προς την ισοπαλία, η φάση του 88′ σφράγισε την εξέλιξη του ματς. Ο Μπράτσης εκτέλεσε το φάουλ από το χώρο του κέντρου (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως δόθηκε ανάποδα), ο Γιάτσος έβαλε τη μπάλα μπροστά του από τα πλάγια και στα όρια της μεγάλης περιοχής έπεσε στο έδαφος. Ο ρέφερι κ. Παυλίδης έδειξε την άσπρη βούλα και όπως περιγράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ, το πέναλτι εκτέλεσε 5 λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης Καραμεταξάς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Ιασωνίδη και Σαρηγιαννίδη

Συνθέσεις

ΜΑΣ Βεργίνας : Κούβαρος Α., Αβετίδης, Θεοδώρου, Χερίδης, Μιχαλόπουλος, Ρόκο, Σγούρος (74′ Κατσιγιαννόπουλος), Παυλίδης (65′ Γκάγκας), Αναστασιάδης, Γιαννακίδης (38′ λ.τ. Μπατσίλας), Κούβαρος Μ.

Αχιλλέας Νάουσας : Μπουμπουλέντρας, Δημητρίου, Καραμεταξάς, Γιάτσιος, Σαμαράς Δ., Κάργας (57′ Στογιάννος Γ.), Τσάλμας, Καϊσίδης, Τσαρτσίου (57′ Γιαμαλίδης), Μπράτσης (83′ Σαμαράς Τ.), Κακούδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected