Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Μπαρτσελόνα δημιουργεί Ακαδημία στην Κίνα με…30 γήπεδα!

maxresdefaultΗ Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να βοηθήσει έμπρακτα στην δημιουργία ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Κίνα, ένα εγχείρημα το οποίο θα βοηθήσει όχι μόνο τους νεαρούς επίδοξους αθλητές, αλλά και την Εθνική ομάδα της χώρας, που κλιμακώνει την προσπάθειά της να γίνει ποδοσφαιρική υπερδύναμη.

Όπως αναφέρει το football-academies.gr, το ποδοσφαιρικό της στίγμα θα αφήσει στην Κίνα η Μπαρτσελόνα, η οποία θα προσφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει από την λειτουργία της “Μασία”, ώστε να δημιουργηθεί μία νέα ακαδημία, σε ένα εγχείρημα που θα έχει πολύπλευρο χαρακτήρα.

Πλέον δεν περνάει σχεδόν ημέρα όπου στα μίντια που ασχολούνται με την ποδοσφαιρική βιομηχανία δεν δημοσιεύεται μία είδηση για το τεράστιο κρατικό εγχείρημα της Κίνας να αναδειχθεί σε μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη. Η σημαντικότερη εξέλιξη των ημερών είναι η ανακοίνωση της δημιουργίας ενός πολύ μεγάλου προπονητικού κέντρου στο οποίο θα εγκατασταθεί και ποδοσφαιρική ακαδημία που φιλοδοξεί να «βγάλει» τα νέα αστέρια του κινεζικού ποδοσφαίρου. Σύμμαχος των Κινέζων μία ομάδα που φημίζεται για την ακαδημία της, η Μπαρτσελόνα.

Η τοποθεσία του νέου πρότζεκτ θα είναι το νησί Χάιναν, κοντά στο Χονγκ Κονγκ και συγκεκριμένα δίπλα στο Μίσιον Χιλς, το μεγαλύτερο resort για γκολφ του κόσμου. Οι νέες εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν σε καθημερινή βάση 1.000 παιδιά, σε μία προσπάθεια εύρεσης νέων ποδοσφαιρικών ταλέντων.

Στην υλοποίηση του σχεδίου μπαίνει από το αρχικό κιόλας στάδιο η Μπαρτσελόνα, η οποία θα οριστεί στρατηγικός οικονομικός συνεργάτης. Μόλις ανοίξει τις πόρτες του το σύμπλεγμα γηπέδων, η Ισπανική ομάδα θα προσφέρει την προπονητική της τεχνογνωσία, στέλνοντας εκεί προπονητές της, από τις δικές της περίφημες ακαδημίες. Πέρα από το σχολείο, που θα μπορεί να υποδέχεται καθημερινά 5.000 νέους, στα 30(!) γήπεδα του πρότζεκτ αυτού θα κάνει την προετοιμασία της και η Εθνική ομάδα της χώρας, κάτι που προσθέτει αίγλη στην όλη προσπάθεια.

Μην ξεχνάμε πως η προσπάθεια των Κινέζων για εξέλιξη και βελτίωση του εγχώριου ποδοσφαίρου, δεν ξεκινά με αυτό το εγχείρημα και σίγουρα δεν θα αποτελέσει την κορύφωσή της. Ανάλογη σύμπραξη είχε γίνει πριν λίγα χρόνια με την πρωταθλήτρια Κίνας Guangzhou Evergrande και την Ρεάλ Μαδρίτης, όταν από κοινού άνοιξαν την μεγαλύτερη ακαδημία ποδοσφαίρου του πλανήτη, με πάνω από 2.000 μαθητές!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected