Γ Εθνική / Τοπικά

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, Νίκος Παντζαρτζίδης στο SportsUp : “Μόνη σκέψη να βρω τη γωνία”!

15515666_1174734095909305_1775830420_oΤο ηλεκτρονικό ρολόι του ΔΑΚ Νάουσα έδειχνε το 90ο λεπτό και όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση του ΦΑΣ Νάουσα με τον Μακεδονικό Φούφα όδευε προς την ισοπαλία, ωστόσο ο Νίκος Παντζαρτζίδης είχε άλλη άποψη!

Ο 18χρονος επιθετικός του ΦΑΣ Νάουσα, στη δεύτερη χρονιά με την κυανόλευκη φανέλα, ήταν αυτός που έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του και ουσιαστικά την απομάκρυνε σε μεγάλο βαθμό από κάθε αρνητικό σενάριο.

Το SportsUp μίλησε με τον νεαρό φορ, που πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ της φετινής σεζόν (δείτε ΕΔΩ) ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στη συγκεκριμένη φάση όσο και στην παρουσία του ΦΑΣ Νάουσα στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Αναλυτικά :

15555886_1174732295909485_1377178546_n-Νίκο, την Κυριακή ο ΦΑΣ πήρε μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη κόντρα στον Μακεδονικό Φούφα και μάλιστα με δικό σου τέρμα στο 90′. Αλήθεια, όταν είδες τη μπάλα να στρώνεται σκέφτηκες κάτι; Αν δει κάποιος το βίντεο, φαίνεται πως δεν διστάζεις καθόλου, είναι όντως έτσι;

“Ναι ήταν όντως μια σημαντική νίκη που πιστεύω την αξίζαμε παρόλο που δεν ήμασταν αυτοί που παρουσιαστήκαμε στα τελευταία παιχνίδια. Όταν είδα τη μπάλα να μου στρώνεται κατά αυτόν τον τρόπο, η πρώτη μου σκέψη ήταν να σουτάρω ειδικά από τη στιγμή που ερχόμουν με φόρα! Όλα έγιναν γρήγορα αλλά όταν είδα τη μπάλα μπροστά μου σκέφτηκα απευθείας το σουτ για να βρω απέναντι γωνία.”

– Ο φετινός ΦΑΣ αποτελείται στο ρόστερ από ένα 65-70% νεαρούς παίκτες και το υπόλοιπο από πιο έμπειρους. Η αλλαγή αυτή της φιλοσοφίας είναι κατά την άποψη σου αυτό που χρειαζόταν η ομάδα στην προκειμένη περίπτωση; Βλέπεις μεγάλες διαφορές στον τομέα αυτό σε σχέση με τις άλλες ομάδες που αντιμετωπίσατε;

“Οι περισσότεροι παίκτες φέτος στον ΦΑΣ είμαστε νεαροί, με όρεξη για ποδόσφαιρο και φιλοδοξίες. Έχουμε όμως και τους μεγαλύτερους οι οποίοι μας πλαισιώνουν και μας βοηθούν σε στιγμές που η εμπειρία έχει τον πρώτο λόγο, όχι μόνο αγωνιστικά άλλα και εξωαγωνιστικά. Εμείς έχουμε τα τρεξίματα, την ενέργεια και την “τρέλα” που χρειάζεται μια ομάδα για να είναι καλή και ανταγωνιστική. Και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια μας καθώς τα παλεύουμε όλα μέχρι το τέλος και τα δίνουμε όλα από το πρώτο λεπτό. Άλλες ομάδες του ομίλου μας δεν έχουν τέτοιο μέσο όρο ηλικίας όπως εμείς, αλλά οι διάφορες φαίνονται ειδικά στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα. Αυτό πιστεύω είναι το ιδανικό για μια ομάδα, να έχει ενέργεια, πάθος και φιλοδοξίες, άλλα και την εμπειρία, απαραίτητο στοιχείο όπως προανέφερα”.

15556093_1174733252576056_1114625605_n– Στον όμιλο Νίκο υποβιβάζεται μία ομάδα και ανεβαίνει επίσης μία. Αυτό πιστεύεις πως μειώνει την ανταγωνιστικότητα ή είναι ένα πρωτάθλημα που δεν θα επηρεαστεί από αυτό;

“Πιστεύω πως θα επηρεαστεί. Κάποιες ομάδες που δεν θα κυνηγούν την πρώτη θέση και θα είναι σε καλή βαθμολογική θέση μακριά από τον υποβιβασμό, δεν θα έχουν μεγάλο κίνητρο καθώς δεν θα έχουν κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Το γεγονός επίσης ότι μια ομάδα υποβιβάζεται δίνει χαλαρότητα στο πρωτάθλημα ειδικά αν έχεις ξεφύγει από την τελευταία θέση. Εμείς όμως είμαστε μια ομάδα με έναν στόχο τον οποίο και πιστεύω θα πετύχουμε! Δεν είμαστε εφησυχασμένοι επειδή είμαστε αρκετούς πόντους μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΦΑΣ είναι ένας σύλλογος που πρέπει να βρίσκεται και οφείλει να βρίσκεται ψηλά”.

– Αφιερώνεις κάπου το τέρμα που πέτυχες την Κυριακή; Σημαίνει κάτι για σένα το γκολ αυτό, θεωρείς πως πρέπει να πάρεις περισσότερες ευκαιρίες;

” Το γκολ που πέτυχα την Κυριακή ήταν πραγματικά μια τρομερή στιγμή διότι έδωσα τη νίκη στην ομάδα μου στο τελευταίο λεπτό. Τίποτα όμως δεν θα ήταν έτσι εάν οι συμπαίκτες μου δεν κρατούσαν το μηδέν πίσω στην άμυνα και αν δεν πίεζαν συνεχώς τον αντίπαλο. Θα ήθελα να αφιερώσω τον γκολ λοιπόν στην ομάδα μου και στον κόσμο της Νάουσας που μας υποστηρίζει. Το εάν πάρω περισσότερες ευκαιρίες ή όχι είναι στα χέρια μου. Ένα γκολ δεν πρέπει να σε επαναπαύει άλλα να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις ακόμα καλύτερα. Η δουλειά που γίνεται από τους προπονητές μας είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Όλοι προσπαθούμε για μια θέση στην ομαδα κάθε μέρα και περισσότερο και αυτό είναι που αυξάνει το επίπεδο της ομάδας μας και αυτό επιδιώκουμε να κάνουμε”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected