Κατηγορίες
Διάφορα

Νέα αίτηση στο ΚΕΑ για όσους άλλαξαν τα εισοδήματα

«Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα νούμερα των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», καθώς οι ωφελούμενοι άγγιξαν τους 300.000.

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου. Ξεκινά η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των πολιτών, που έχουν αιτηθεί το ΚΕΑ»

«Το σύστημα λειτουργεί και δεν θα ξανακλείσει ποτέ» είπε, ενώ για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος τόνισε ότι: «Το σύστημα είναι απολύτως αξιόπιστο, με το που θα εισαχθούν τα στοιχεία και εφόσον γίνει ο έλεγχος του τελευταίου εξαμήνου, σου λέει εάν είσαι δικαιούχος του ΚΕΑ και το πόσο που θα πάρεις». Η αν. υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται η φορολογική δήλωση του αιτούντος, αλλά αυστηρά οι τελευταίοι έξι μήνες.

Διευκρίνισε, δε, ότι ακόμα κι αν ένας πολίτης αυτό το εξάμηνο κάποιον μήνα έχει εισπράξει περισσότερα χρήματα και απορριφθεί από το ΚΕΑ, μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση τον επόμενο μήνα και να αποδειχτεί ότι δικαιούται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

η συνέχεια στα dikaiologitika

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected