Κατηγορίες
Football League

Μπάμπης Παυλίδης : “Ο προπονητής είναι εκείνος που… πληρώνει το μάρμαρο, αλλά και το δικό μας μερίδιο ευθύνης είναι μεγάλο”

Ο Μπάμπης Παυλίδης μίλησε για την εφετινή σεζόν του Άρη και το αν είναι εφικτή η άνοδος.

Όπως αναφέρει το FL News, ο Ημαθιώτης μέσος του Άρη, Μπάμπης Παυλίδης, μίλησε στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ» για την εφετινή σεζόν που πραγματοποιεί η ομάδα. Ρωτήθηκε για το αν είναι εφικτή η άνοδος και για το πώς ζει την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Για τα δύο γκολ που πέτυχε με την Καρδίτσα:
«Το έχω ξανακάνει. Γενικά δουλεύω καλά και τα δύο πόδια. Η αλήθεια είναι ότι, ναι, το κυνηγούσα αρκετά. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα και σε αυτό τον τομέα. Μην ξεχνάμε ότι το γκολ φέρνει και ψυχολογία».

Για το αν δικαιώθηκε με την καλή του εμφάνιση κόντρα στην ΑΣΑ, μετά τον τραυματισμό του:
«Όντως είναι δικαίωση… Πέρυσι ήμουν πολύ άτυχος, όμως δεν με πήρε από κάτω. Πείσμωσα και έδωσα μία υπόσχεση στον εαυτό μου. Ότι θα επιστρέψω υγιής, δυνατός και θα βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό φαίνεται με τις φετινές μου εμφανίσεις».

Για τον τραυματισμό του την περασμένη σεζόν:
«Ήταν πολύ δύσκολα. Θέλει ψυχική δύναμη για να επανέλθεις. Στάθηκα τυχερός, γιατί είχα δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν. Δεν έχασα ποτέ την αισιοδοξία μου και ούτε θα τη χάσω. Πάντα προσπαθώ να χαμογελάω και προσπαθώ για το καλύτερο».

Για την απόφασή του να δουλέψει το καλοκαίρι, αντί να πάει διακοπές:
«Πέρασα πολύ χρόνο στο χωριό μου, μαζί με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Δούλεψα αρκετά στο γυμναστήριο αλλά και παίζοντας μπάσκετ, το οποίο αγαπώ πολύ. Ήθελα να δυναμώσω το πόδι μου και να είμαι έτοιμος στην έναρξη της προετοιμασίας».

Για το πώς ζει τον Άρη τα τελευταία δύο χρόνια:
«Υπάρχει μεγάλη πίεση από τον κόσμο, κάτι που είναι φυσιολογικό λόγω των τελευταίων δύσκολων χρόνων. Ειδικά φέτος που η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά, η πίεση είναι μεγαλύτερη. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος δεν έχει υπομονή και είναι αγανακτισμένος, αλλά ελπίζω στο τέλος να τον κάνουμε να χαμογελάσει».

Για το τι πιστεύει ότι φταίει μέχρι τώρα και δεν είναι στην κορυφή η ομάδα:
«Ξεκινήσαμε με ένα τρομερό ρόστερ, αλλά στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν πήγαμε καλά. Νομίζαμε ότι θα κερδίζαμε μόνο με τη φανέλα ή τα ονόματα μας. Δεν είναι έτσι. Στη συνέχεια είχαμε ένα καλό σερί, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Εκτός της Λαμίας, στα υπόλοιπα βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για το αν ήταν θέμα ατυχίας ή προσέγγισης των αγώνων:
«Λίγο και από τα δύο. Στη Λαμία δεν ήμασταν καλοί, αλλά χάσαμε πέναλτι στο τέλος. Στη Ριζούπολη ήμασταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο και ισοφαριστήκαμε στο 95′. Κάτι ανάλογο έγινε και στον Εύοσμο».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Νίκο Κωστένογλου:
«Γνωρίζει ότι ανέλαβε ένα δύσκολο έργο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι ως επαγγελματίες να πορευτούμε βάσει των οδηγιών του. Έχει όρεξη για δουλειά. Του αρέσει η πειθαρχία, το επιθετικό ποδόσφαιρο και έχει σωστή νοοτροπία. Δεν θέλει πολλά-πολλά. Σκέφτεται μόνο τη δουλειά του και τίποτε άλλο. Για παράδειγμα, δεν του αρέσει να μιλάμε πολύ μέσα στο γήπεδο. Μας θέλει πλήρως συγκεντρωμένους ακόμα και στην προπόνηση, στην οποία προσπαθεί να εφαρμόσει συνθήκες αγώνα».

Για τον βοηθό του Νίκου Κωστένογλου, Νίκο Καρύδα, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στη Βέροια:
«Τότε τον είχα ως προπονητή. Με έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και ως φορ ή πίσω από τον επιθετικό. Είναι πολύ καλός γυμναστής και θα μας βοηθήσει πολύ».

Για την διαχείριση της κατάστασης από τους παίκτες:
«Έχουμε μιλήσει μεταξύ μας αλλά και με τον πρόεδρο μετά την αποχώρηση του κόουτς Αναστόπουλου. Τα βάλαμε κάτω και είπαμε ότι επιτέλους πρέπει να δείξουμε τις πραγματικές μας ικανότητες. Να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο ποδόσφαιρο και όχι στα εξωαγωνιστικά. Στο ματς με την Καρδίτσα δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Πιστεύω ότι μόνοι μας φτιάχνουμε την ψυχολογία μας. Ομαδικά και ατομικά».

Για το αν αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους:
«Φυσικά και φταίμε. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές. Ο προπονητής δίνει ένα πλάνο και συγκεκριμένο ρόλο στον καθένα. Σε κάποια παιχνίδια δεν ανταποκριθήκαμε και έτσι ήρθαν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο προπονητής σίγουρα είναι εκείνος που… πληρώνει το μάρμαρο, αλλά και το δικό μας μερίδιο ευθύνης είναι μεγάλο».

Για το αν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά:
«Είναι πολύ δύσκολο… Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Πρέπει να κερδίζουμε για να ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Το πιστεύουμε. Δεν αντιμετωπίζουμε και τις… τεράστιες ομάδες. Τα δικά μας παιχνίδια, είναι στο χέρι μας».

Για το αν το απόλυτο των νικών μέχρι το τέλος είναι ρεαλιστικό:
«Μπορεί να γίνει, αλλά ξαναλέω ότι είναι δύσκολο. Στα πόδια μας είναι. Αν θα βγούμε στο τέλος θα είναι θέλημα Θεού, αλλά θα εξαρτηθεί και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Εμείς και μέσα από αυτή την προσπάθεια να φέρουμε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο. Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected