Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον τελικό ο Ολυμπιακός, εκπληκτική εμφάνιση και από τις δύο ομάδες!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των ημιτελικών του Κυπέλλου και με το 3-1 επί του ΠΑΟΚ πανηγύρισε την 4η φετινή νίκη του επί των “ασπρόμαυρων” κλείνοντας θέση στον Κυριακάτικο τελικό και απέναντι στην Κηφισιά. Εκεί όπου οι “ερυθρόλευκοι” παρά την απώλεια του Γιώργου Στεφάνου είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το 16ο Κύπελλο της ιστορίας τους…

Όπως αναφέρει το volleyplanet.gr, το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ την φετινή χρονιά συνεχίστηκε και στο Κύπελλο Ελλάδος. Μετά τα δύο νικηφόρα παιχνίδια του πρωταθλήματος και τη νίκη τους στο League Cup, οι “ερυθρόλευκοι” φρόντισαν να πανηγυρίσουν το 4×4 στην Θεσσαλονίκη και με το 3-1 να πάρουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Με κορυφαίους τους Αγκάμεζ, Τσούπκοβιτς αλλά και την πολύτιμη παρουσία των Κοκκινάκη-Άθος οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ήθελε να πάρει τη ρεβάνς αλλά έχασε την μάχη στον φιλέ και δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις στα επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ενθουσιασμό στον β’ ημιτελικό και προηγήθηκε με 8-6. Ο ΠΑΟΚ με καλό μπλοκ «απάντησε» και με ένα επιμέρους σερί 5-3 ισοφάρισε σε 11-11, εκμεταλλευόμενος το πάθος από Σαφράνοβιτς, Στάροβιτς αλλά και τα αντίπαλα λάθη. Αμφίρροπη μάχη, δεν επέτρεπε στους δύο αντιπάλους να ξεφύγουν στο σκορ με τους ερυθρόλευκους να περνάνε μπροστά 16-14. Με άπιαστη επίθεση α΄ χρόνου του Άθος και επίθεση του Τσούπκοβιτς η ομάδα του Μπόσκαν ξέφυγε 20-16.

Το πιεστικό σερβίς των πρωταθλητών και οι ποιοτικές κόντρα επιθέσεις του Στάροβιτς έφεραν την διαφορά στο δίποντο, 21-19. Εκπληκτική άμυνα από τον ΠΑΟΚ και φιλέ του Αγκάμεζ μείωσαν την απόσταση σε οριακό σημείο 22-21, όμως ένα αριστοτεχνικό πλασέ του νεοεισελθόντα Φιλίποφ, έδωσε και πάλι ανάσα στον Ολυμπιακό, που στη συνέχεια με επίθεση και άσο του Κοκκινάκη, παρά το video referee του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 25-22 το α΄ σετ, 1-0.

Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα του β’ σετ με τις ομάδες να «πυροβολούν» απ’ το σερβίς για να χαλάσουν την αντίπαλη υποδοχή, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κερδίζει τις αερομαχίες και με άσο Σαφράνοβιτς να προηγείται 8-5 στο τεχνικό τάιμ άουτ. Η είσοδος του Τερζή αντί του Πέτκοβιτς, λόγω τραυματισμού του Σέρβου, δεν εμπόδισε τους ερυθρόλευκους να ισοφαρίσουν σε 9-9.

Το καλό μπλοκ του Τερζή σε Τσούπκοβιτς και επίθεση του πασαδόρου του ΠΑΟΚ, έπειτα από εκπληκτική αμυνα Ντάντε, έδωσε ξανά το προβάδισμα 16-13. «Ασπρόμαυρα» λάθη αλλά και καλές «ερυθρόλευκες» άμυνες εξανέμισαν το όποιο προβάδισμα με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 18-18. Το φλοτ σέρβις του Τερζή και Στάροβιτς έφεραν και πάλι τον ΠΑΟΚ σε πλεονεκτική θέση 21-18, ο οποίος παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού, που στο 23-22 έπαιξε με Φιλίποφ στην πάσα αντί Στιβαχτή, δια χειρός Στάροβιτς ισοφάρισε με 25-23, σε 1-1 σετ.

Με όπλο την άμυνα αλλά και το την αποτελεσματική του επίθεση ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-5. Με πρωταγωνιστή τον πανταχού παρών Κοκκινάκη αλλά και τα λάθη των Θεσσαλονικέων, που δεν δικαιώθηκαν στο Video referee που ζήτησαν στο 12-9 σε επίθεση του Κόστα, χάρισε μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του Μπόσκαν που ξέφυγε 14-9 και έφτασε με 16-12 μπροστά και στο β’ τεχνικό ταίμ άουτ.

Στον άσο του Παντακίδη, που μείωσε 17-16, η ατυχία χτύπησε τους φιλοξενούμενους με τον λίμπερο του Ολυμπιακού, Γιώργο Στεφάνου να τραυματίζεται και αποχωρώντας υποβασταζόμενος, να παραχωρεί τη θέση του στον Γκούζντα.

Οι ερυθρόλευκοι όμως πιο αποφασιστικοί με τον Αγκάμεζ ασταμάτητο «άνοιξαν την ψαλίδα» στο 22-18 και χάρις σε λάθη του ΠΑΟΚ ζευγάρωσαν με 25-20 τα κερδισμένα τους σετ, 2-1 από την επίθεση του Αγκάμεζ, αφού το νέο video referee που ζήτησαν οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν επαρκώς διαφωτιστικό με τον διαιτητή Γεροθόδωρο να δίνει τον κρίσιμο πόντο στους ερυθρόλευκους.

Στο 4ο σετ ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Τσούπκοβιτς σε σερβίς και επίθεση προηγήθηκε με 6-3 και 8-5. Με την ομάδα του Καλμαζίδη να κάνει λάθη οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σερί 3 πόντων ξέφυγαν με 11-5, με τον Στάροβιτς να δίνει την θέση του στο Σακόγλου. Έχοντας την ψυχολογία στο μέρος του ο Ολυμπιακός φάνηκε στο 16-9 να κλείνει από νωρίς ραντεβού στον τελικό, καθώς πλέον ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση για να γυρίσει το ματς.

Μια υπέρβαση που τελικά δεν ήρθε για τους “ασπρόμαυρους” καθώς η διαφορά πήγε στο 21-13 και στο τέλος με το 25-16 ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη και με το 3-1 “σφράγισε το εισιτήριο προς τον τελικό όπου απέναντι στην Κηφισιά θα διεκδικήσει τον 2ο φετινό του τίτλο σε ένα remake του περσινού τελικού της Γλυφάδας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected