Basket

Χωρίς να ιδρώσουν οι “πράσινοι”

Εύκολη επικράτηση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο με 74-61, στο ΟΑΚΑ, για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Έτσι οι “πράσινοι” βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 16-11, ενώ οι Ιταλοί έμειναν στον… πάτο της βαθμολογίας με 7-20. Η νίκη του τριφυλλιού σε συνδυασμό με την ήττα έκπληξη της Φενέρ στην Τουρκία από τη Μακάμπι, δίνει το δικαίωμα στους Κυπελλούχους Ελλάδος να διεκδικήσουν την 4η θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αρμάνι πιο ορεξάτη, η οποία προηγήθηκε με 2-10, κάπου εκεί οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ με τον Γκιστ να χτυπάει το “καμπανάκι” έκαναν ένα σερί 19-3 και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 21-15. Ο Καλάθης με 6π. και ο Γκιστ με 4π. οδήγησαν την ελληνική ομάδα στην ολική ανατροπή.

Η 2η περίοδο ήταν μια συνέχεια από το τελείωμα της 1ης με το τριφύλλι να προσπαθεί να αυξήσει τη διαφορά για να έχει ένα πιο άνετο β’ μέρος. Στα μισά του δεκαλέπτου άρχισε να παίρνει “φωτιά” η περιφέρεια των “πρασίνων” με Γκάμπριελ και Παππά να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 10 πόντους και επανέφεραν την τάξη στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ετσι ο Παναθηναϊκός επέβαλε το ρυθμό του και με το 17-10 της δεύτερης περιόδου, έκλεισε το ημίχρονο με διψήφιο αριθμό διαφοράς 38-25.

η ανάλυση του αγώνα στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected