Κατηγορίες
Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος

ΠΑΟΝΕ Επταλόφου : Ο αντίπαλος της ΑΕ Αλεξάνδρειας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών (photos+vid)

Αναδείχτηκαν σήμερα τα 26 ζευγάρια της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα (28/3) στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή.

Το ευχάριστο είναι πως όλες οι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, ανεβάζοντας τον πήχη για όποια θέλει να διακριθεί, με αποτέλεσμα η διοργάνωση που ξεκινά την Τετάρτη 5/4 να παρουσιάζει πολύ σπουδαία αίγλη.

Η ΑΕ Αλεξάνδρειας, κυπελλούχος Ημαθίας για τη σεζόν 2016/2017, θα αγωνιστεί στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στον Επτάλοφο, με αντίπαλο τον τοπικό ΠΑΟΝΕ.

Χρονιά – ορόσημο!

Η φετινή χρονιά αποτελεί μια χρονιά – ορόσημο για τους κυπελλούχους Κιλκίς, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση τους. Η κατάκτηση του δεύτερου τίτλου σε τρεις τελικούς που έχει μετάσχει (η προηγούμενη επιτυχία ήταν το 1995 με σκορ 3-1 κόντρα στην ΑΕ Πολυκάστρου) ήταν ότι καλύτερο για τη συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών ζωής και ένα σπουδαίο επίτευγμα για μια ομάδα που αποτελεί πρότυπο όσον αφορά τη λειτουργία και την οργάνωση της.

Παρά το γεγονός πως ο Επτάλοφος είναι ένα ημιορεινό χωριό, καταφέρνει να κρατά τους νεαρούς κατοίκους στην περιοχή, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα. Η κοντινή απόσταση με το Κιλκίς (14.98 χλμ) είναι ένα σημαντικό κίνητρο για τους κατοίκους, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ζωή αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες, παρά την οικονομική συγκυρία.

Όσον αφορά τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Νέων Επταλόφου (όπως είναι η πλήρη ονομασία του) διατηρεί τμήματα υποδομής και μάλιστα με σημαντικές περγαμηνές για το μέλλον των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών.

Άλλωστε, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν “ξεπηδήσει” από τα σπλάχνα του ΠΑΟΝΕ και φόρεσαν στη συνέχεια τη φανέλα του ιστορικού Κιλκισιακού ή συλλόγων που μεσουράνησαν στις Εθνικές κατηγορίες, ενώ στα αξιοσημείωτα προσμετράται και η διαδικασία που ακολουθείται στα διοικητικά της ομάδας, στην οποία συμμετέχουν διαχρονικά αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές της.

Σεζόν 2016/2017

H φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣ Κιλκίς δεν είναι και η αναμενόμενη (3η θέση, με 40 βαθμούς σε 23 αγωνιστικές, 12 νίκες, 4 ισοπαλίες, 7 ήττες), ωστόσο η κατάκτηση του Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης αλλά και ο αποκλεισμός του Κιλκισιακού στα ημιτελικά (δείτε το βίντεο από το εκτός έδρας 1-1 ΕΔΩ) ήταν τα καλύτερα δώρα για τα 40α γενέθλια, γεγονότα που πανηγυρίστηκαν δεόντως.

δείτε παρακάτω το βίντεο με τα στιγμιότυπα από τον μεγάλο τελικό και ΕΔΩ όλο το ματς σε μαγνητοσκόπηση

πηγή βίντεο : Kilkis Sport

Σκόρερ του “χρυσού” γκολ στον τελικό ήταν ο Σάββας Παντελιάδης (φωτ. δεξιά), εμβληματική μορφή όχι μόνο στο κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο αλλά και στα ελληνικά γήπεδα. Ο 40χρονος (02/12/1977) ποδοσφαιριστής συνεχίζει αδιάκοπα την ποδοσφαιρική του καριέρα, η οποία αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς το πάθος του για το ποδόσφαιρο, δεν θα τον αφήσει εύκολα!

Η πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή καταγράφηκε στις 26/5/1999, με τα χρώματα τότε του Κιλκισιακού, στον αγώνα των “βυσσινί” με τον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Έκτοτε, μετρά 414(!) επαγγελματικές συμμετοχές, ενώ αν προσμετρηθούν και οι ερασιτεχνικές, τότε ξεπερνούν τις 500.

Μετά τον Κιλκισιακό, αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ολυμπιακό Βόλου, Χανιά, Καστοριά, Αστέρα Τρίπολης, Καβάλα, Μακεδονικό, Θερμαϊκό και Απόλλων Καλαμαριάς, ενώ τη σεζόν 2015/2016 τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΑΣ Ειρηνούπολης στα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Κιλκισιακού.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης (φωτ. αριστερά), που ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της σεζόν, ως αντικαταστάτης του Γιώργου Τεβρετζίδη. Ο νεαρός προπονητής βρισκόταν μέχρι πρότινος στον πάγκο της Δόξας Χέρσου (απ όπου κατάγεται) στην ομάδα της οποίας πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής με αποκορύφωμα την κατάκτηση της τρίτης θέσης από την Δόξα στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Δ’ Εθνικής τη σεζόν 2012/2013.

Η ταυτότητα του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου :

Έτος ίδρυσης : 1977

Χρώματα : Μπλε-Άσπρο-Μαύρο

Γήπεδο : Επταλόφου

Διακρίσεις : Δύο (2) φορές δευτεραθλητής ΕΠΣ Κιλκίς (1999, 2016), δύο (2) Κύπελλα (1995, 2017), φιναλίστ Κυπέλλου το 2002, 24 χρονιές στην Α1.

Πρόεδρος : Δημήτρης Ρεμπετσιώτης

Το ρόστερ :

Τερματοφύλακες

Θεόδωρος Αλεξανδράκης

Γιώργος Παπαδαμιανός

Παναγιώτης Γαβριηλίδης

Αμυντικοί

Μπάμπης Καλόνικος

Αχιλλέας Κάργας

Μιχάλης Νικολαΐδης

Ανδρέας Σουμέλας (54 συμμετοχές με Φωκικό, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Αναγέννηση Καρδίτσας, Καστοριά και Ορφέα Ελευθερούπολης)

Γιώργος Ζελέγκου

Τάσος Παπαδόπουλος

Θανάσης Καρασαββίδης

Γιώργος Γεωργιάδης

Μέσοι

Φώτης Κόλα

Αλέξανδρος Ρεμπετσιώτης

Γιώργος Ηλιάδης

Στάθης Στεφανίδης (307 συμμετοχές με Κιλκισιακό, Ακράτητο, Αιγάλεω, Βέροια, Ολυμπιακό Βόλου, Τρίκαλα, Ηλιούπολη, Αγροτικό Αστέρα, Εθνικό Αγιονερίου)

Σάββας Παντελιάδης

Φάνης Καρασαρίδης

Γιώργος Πολύμερος

Επιθετικοί

Βενιαμίν Αγαθαγγελίδης

Μπάμπης Κοτσαμποϊκίδης (38 συμμετοχές στη Γ Εθνική με Κιλκισιακό, Αίαντα Σαλαμίνας και Αναγέννηση Γιαννιτσών)

Κόστα Κόλα

Μίλτος Αποστολίδης

 

Ρεπορτάζ : Αργύρης Τσιγγενόπουλος

Πηγές θεματολογίας : kilkisport.gr, maxitis.gr, soccerbase.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected