Κατηγορίες
Football League

Βγήκε και με το παραπάνω το ρίσκο του Γιάννη Νιώπα!

Την εξαιρετική δουλειά που γίνεται φέτος από το τεχνικό τιμ του Αιγινιακού επεσήμανε ο Γιάννης Νιώπας, ο οποίος μίλησε στην «ΑRENA PRESS» για την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και στάθηκε στο νεανικό ρόστερ και στο μπάτζετ κάτω των 300.000 ευρώ, κάτι που ήταν ένα συνειδητό ωστόσο ρίσκο.

Αρχικά ο μεγαλομέτοχος των «κυανόλευκων» είπε:

«Στον πρώτο γύρο είχαμε τους ανταγωνιστές μας εκτός έδρας, τα λεγόμενα… εξάποντα, πλην Καλλιθέας και Καρδίτσας, που είχαμε άσχημα αποτελέσματα εντός. Επίσης, πριν τα Χριστούγεννα έφυγαν κάποιοι έμπειροι παίκτες, όπως οι Γκούρτσας, Ράντκο, Ποσίνκοβιτς, Ονουατσι, με αποτέλεσμα ο Περικλής Αμανατίδης τότε να έχει μόνο 16 διαθέσιμους παίκτες, ενώ είχαμε γενικότερα ατυχίες, με τραυματισμούς και τιμωρίες. Κάναμε σοβαρή δουλειά και σωστές επιλογές. Ο προγραμματισμός είναι το «Α» και το «Ω». Κάθε χρόνο δίναμε παίκτη στη Super League, όπως Κιβρακίδη, Κυνηγόπουλο, Ντίντακ, Πασαλίδη και μάλλον έπεται ένας ακόμα. Έχουμε… ελκυστικό πακέτο, καθαρό ΑΦΜ και είναι κρίσιμη εβδομάδα για το αν προχωρήσει το πλάνο για τον Πιερικό και τη συνένωση».

Στη συνέχεια τόνισε: «Γενικότερα ρισκάραμε, όχι μόνο η συνειδητή επιλογή να έχουμε νεανικό ρόστερ και μπάτζετ κάτω από 300.000 ευρώ, για να είμαστε φερέγγυοι και συνεπείς. Βγάλαμε τη χρονιά και με δυο στόπερ, τους Λιόλιο, Πασαλίδη, μετά έπαιζε υπηρεσιακά εκεί κάποιος από τους πλάγιους. Στο δεύτερο γύρο είχαμε πιο βατό πρόγραμμα και κάναμε «τρελή» πορεία, πρωταθλητισμού, μετά το «μείον 7» από τη σωτηρία. Σταδιακά «ανέβαιναν» οι δανεικοί και νεαροί παίκτες, όπως Φασίδης, Πατράλης, Ρανγκέλοφ, Παντεκίδης, Τοπαλίδης, Τσολακίδης, ωρίμαζαν μέσα από τα ματς. Πήραν στην πλάτη τους την ομάδα, παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, με αρχές, κατοχή και τη μπάλα κάτω. Κλειδί ήταν η ωρίμανση και το δέσιμο, πιστεύοντας παράλληλα ότι μπορούμε την ανατροπή.

Οι μικροί έγιναν… άνδρες στον Αιγινιακό, βοήθησαν τα μέγιστα. Ήρθαν παιδάκια, θα φύγουν μεστοί επαγγελματίες. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από το τεχνικό τιμ, τους Βλάχο, Νικολαϊδη, Κομσή. Κλειδί ήταν τα διπλά με Καλλονή και Ελευσίνα, δείξαμε να τους βγάζουμε νοκ άουτ, αλλά πήραμε και σημαντικές νίκες εντός, όπως με Σπάρτη, Κισσαμικό, Αγροτικό Αστέρα. Είχαμε λίγες κακές παρενθέσεις στο δεύτερο γύρο. Στα τελευταία ματς πετύχαμε πολλά γκολ, ενώ τρέχαμε σαν… διαολεμένοι, με εξαιρετική φυσική κατάσταση».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected