Basket

Αποκλεισμός για τους περσινούς πρωταθλητές στο “ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ 2017”!

Μεγάλη πρόκριση των Oklaχώμα επί των περσινών πρωταθλητών

Συνεχίστηκε το Σάββατο 17/6 η δεύτερη φάση του τουρνουά, με τρία παιχνίδια που έλαβαν μέρος στο κλειστό ΔΑΚ Βικέλας στο Μακροχώρι.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, οι Bad Boys υποχρέωσαν σε ήττα τους “Άτλας” με σκορ 62-55 στην παράταση, στη συνέχεια οι Μορφές υποχρεώθηκαν σε ήττα με 51-31 από τα Παρτάλια ενώ στο βραδινό παιχνίδι, μετά από ένα συγκλονιστικό 4ολεπτο, οι Oklaχώμα κέρδισαν τους περσινούς πρωταθλητές Texas Losers με σκορ 50-44.

Μπήκαν δυναμικά στο αγώνα τα “κακά παιδιά” του Χρήστου Μπακαλίδη και επέβαλλαν τον ρυθμό τους από την αρχή. Με αιχμές του δόρατος τους Δούλαλα και Δομουτζή που σκόραραν ακατάπαυστα, πήραν κεφάλι στο σκορ και το διατήρησαν σε όλο σχεδόν το παιχνίδι. Στην παράταση όμως, πήρε μπρος ο καταπληκτικός Στύκας, ο οποίος σημείωσε τρίποντα… μαχαιριές και μαζί με τον Γώγο που έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια.

Ευρισκόμενοι από την αρχή να κυνηγούν το σκορ, οι Άτλαντες του Αθηνόδωρου Καραθανάση προσπάθησαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Οι τρεις… σωματοφύλακες Κλωναράς, Σιάσιος και Τζούφρας πάλεψαν και μάλιστα με τρίποντη “βόμβα” Κλωναρά από τα 8 μέτρα, πήγαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί όμως έμειναν από δυνάμεις και τους πρόδωσε η αστοχία σε κρίσιμα σουτ, αποχαιρετώντας το τουρνουά με απολογισμό τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες.

Bad Boys : Δούλαλας 16(2), Δομουτζής 16, Γώγος 9, Μπακαλίδης 2, Στύκας 12(2), Λιακόπουλος 1, Πουσατίδης 2, Πολυμέρης 4, Γαβριλάκης

Άτλας : Τζούφρας 16, Σιάσιος 11(1), Μαρκοβίτσης 4, Παπαγιάννης Ν., Καραθανάσης 1, Μπογδαμπεΐδης, Πετρόπουλος 4, Αχτσής, Κλωναράς 19(3).

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, οι πολλάκις πρωταθλητές δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους να διεκδικήσουν κάτι στο ματς. Ασταμάτητος ο αρχηγός Εμμανουηλίδης, σκόραρε από παντού, διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα. Μαζί με τους Παππά και Κωστογλίδη που πήραν την σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσαν ραντεβού για μια ακόμα φορά στα ημιτελικά του θεσμού. Με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά άστοχα σουτ, οι αξιόλογες Μορφές δεν κατάφεραν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα. Ο Τούφας με τον αρχηγό Σκουμπόπουλο, έβαλαν τα μακρινά σουτ, ο Χατζηκυριακίδης πάλεψε με τα θηρία στο ζωγραφιστό αλλά δεν τα κατάφεραν. Με απολογισμό τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες, αποχαιρετούν το τουρνουά, με χαμόγελα και υποσχέσεις για του χρόνου.

Παρτάλια : Κασάπης 3(1), Γεωργόπουλος 1, Μπερσός, Παππάς 8, Γκιλιόπουλος 4, Εμμανουηλίδης 21(3), Κουρής 1, Κωστογλίδης 13.

Μορφές : Τούφας 6, Ιωαννίδης 3(1), Μαυρόπουλος, Τζιουμάκης 10, Τριγώνης 2, Σκουμπόπουλος 5(1), Χατζηκυριακίδης 5

Μπήκαν δυνατά οι περσινοί πρωταθλητές στο πρώτο δεκάλεπτο, δείχνοντας στους αντιπάλους ότι είχαν σκοπό να… πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ο αρχηγός Μπιζέτας βομβάρδιζε από τα 6,75, ο Τσίπης για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν μια ομάδα μόνος του και ο Ντόβας ήταν εγγύηση από μέση απόσταση. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο και το παιχνίδι βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού. Οι λάθος επιλογές στην επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, με ένα επιμέρους 8-16 έγειρε την πλάστιγγα στους αντιπάλους και έτσι το φετινό ταξίδι των πρωταθλητών έλαβε τέλος. Αποχαιρετούν τον θεσμό με έξι νίκες και μόλις δυο ήττες, δίνοντας ραντεβού για την διεκδίκηση του επόμενου τίτλου.

Νικητές στο ντέρμπι μια άλλης… ηπείρου αναδείχτηκαν τελικά οι Oklaχώμα του Βασίλη Κούλη! Θυμίζοντας την ομάδα που θαυμάσαμε στα πρώτα παιχνίδια του τουρνουά, παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε μεγάλο βαθμό και κατάφερε την έκπληξη, “πετώντας” έξω από το τουρνουά τους πρωταθλητές. Με άμυνα που έβγαζε μάτια, δυσκόλεψαν τα ατού των αντιπάλων και με τον συνήθη ύποπτο Μιχάλη Παπανικολάου να…βομβαρδίζει από τα 6.75 και τον Θανάση Κυριαζόπουλο να βάζει όλα τα σουτ από μέση απόσταση, ήρθε η πρόκριση. Κυρίαρχοι στο ζωγραφιστό η τριάδα έκπληξη Άρης, Μπεκιαρίδης, Γιώργος Βλαχάκης και Αντώνης Τσιριμπάκας.

Texas Losers : Σαββαΐδης, Δημητριάδης, Πύρκας 6, Τσίπης 15, Μπιζέτας 9(3), Ντόβας 8, Ντάφος 4, Μανουράς 3

Oklaχώμα : Κούλης, Μαρκοβίτης 8(1),Παπανικολάου 13(3), Κυριαζόπουλος 9, Βλαχάκης 6, Τσιριμπάκας 5, Παπαδόπουλος 2, Κωτιάδης 1, Μπεκιαρίδης 6.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected