Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Η συνέντευξη της Αναστασίας Σπυριδωνίδου στο “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο”

Στο Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο μίλησε η Άναστασία Σπυριδωνίδου, που εκπροσωπεί την Ημαθία στην γυναικεία ομάδα του Άρη.

Η διεθνής παίκτρια με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας άνοιξε την προσωπική ποδοσφαιρική της ατζέντα στον Ηλία Σχοσρτσιανίτη και αναφέρθηκε για τη φετινή αγωνιστική χρονιά (2016-17) του Άρη στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, στο οποίο οι Κίτρινες κατέλαβαν τη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μίλησε επίσης για την Εθνική Γυναικών και πως χρειάζεται υπομονή και αρκετή δουλειά για να έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες, ενώ όταν η ίδια φορά το εθνόσημο, νιώθει πιο υπεύθυνη και ταυτόχρονα υπερήφανη.

Βασικό της μέλημα είναι να βοηθήσει τον Άρη να υλοποιήσει τους στόχους του, γιατί πάντα προτεραιότητα αποτελεί η ομάδα της και αργότερα να δουλέψει σκληρά μέσα στο γήπεδο, ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Στον επίλογο της συνέντευξης υπογράφει με την εξής φράση: “Είμαι πολύ περήφανη και τυχερή που ανήκω σε αυτή την ομάδα”.

Το βιογραφικό της :

Η Αναστασία Σπυριδωνίδου ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 8 ετών σε ακαδημία αγοριών! Στα 14 της εντάχθηκε στη νεοσύστατη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα από το 2011, έτος το οποίο ιδρύθηκε η ομάδα της Ημαθίας. Παρέμεινε στο δυναμικό του συλλόγου μέχρι το τέλος του 2014.

Στο διάστημα αυτό πέτυχε συνολικά 62 γκολ και φυσικά αποτέλεσε την πρώτη σκόρερ των “πρασίνων”! Η μεταγραφή της στον Άρη έγινε την Πρωτοχρονιά του 2015, ενώ παράλληλα κλήθηε στην Εθνική Κορασίδων και συγκεκριμένα σε δύο τουρνουά που έλαβαν χώρα σε Σλοβακία και Χαλκίδα.

Έλαβε ακόμη κλήσεις για την Εθνική Νεανίδων, για τη συμμετοχή της σε επίσημους ευρωπαϊκούς αγώνες σε Φινλανδία, Ελβετία και Πορτογαλία.

Χρίστηκε πρώτη σκόρερ του Άρη με 12 γκολ στη φετινή αγωνιστική περίοδο και παράλληλα κατετάγη 5η στον πίνακα των σκόρερ της Α’ Εθνικής Γυναικών.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Αναστασίας Σπυριδωνίδου :

Τη φετινή αγωνιστική χρονιά ο Άρης κατετάγη 5ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Γυναικών. Θεωρείς φυσιολογική αυτή τη θέση ή αδικείται η ομάδα σας;

“Δυστυχώς ήμασταν αρκετά άτυχες σε κάποια από τα παιχνίδια που δώσαμε τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Σίγουρα θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε πιο πάνω όσον αφορά τη βαθμολογική μας κατάταξη.”

Παρατηρείς να αλλάζει κάτι ως προς το καλύτερο όσον αφορά το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής;

“Υπάρχει πολύ ταλέντο. Οι ομάδες όμως δεν είναι πολλές, δεν υπάρχει συνεχή ροή αγώνων και αυτό το γεγονός μας πάει αρκετά πίσω αγωνιστικά. Πιστεύω πως τη νέα αγωνιστική σεζόν που το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής θα αποτελείται από 12 ομάδες, να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και καλύτερη αγωνιστική εικόνα όλων των ομάδων.”

Για το θεσμό του κυπέλλου,αντιμετωπίσατε τον ΠΑΟΚ στα Κουφάλια και χάσατε με 2-1. Κατά τη γνώμη σου που κρίθηκε το ματς;

“Ο αγώνας κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα ντέρμπι και έτσι όπως κύλησε το ματς, όποια ομάδα έβαζε το γκολ θα έφευγε κερδισμένη. Κρίθηκε στη λεπτομέρεια και τελικά νικητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ.”

Ποιες ήταν οι ομάδες που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα;

“Ο ΠΑΟΚ και οι Ελπίδες Καρδίτσας, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω καμία από τις υπόλοιπες αντίπαλες ομάδες, γιατί όλες πάλεψαν όσο μπορούσαν!”

Εθνική Γυναικών. Λαμβάνεις κλήσεις και έχεις καθιερωθεί με τη Γαλανόλευκη. Οι εντυπώσεις σου;

“Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές και αποτελεί ύψιστη τιμή μου που μου δίνεται η χρυσή ευκαιρία να φοράω το εθνόσημο και να εκπροσωπώ την χώρα μου. Αισθάνομαι πιο υπεύθυνη και ταυτόχρονα πιο υπερήφανη!”

Τι χρειάζεται η Εθνική Γυναικών για να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες;

“Χρειάζεται υπομονή, προσπάθεια, σκληρή δουλειά και πιστεύω στην πορεία θα έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες για το αντιπροσωπευτικό μας γυναικείο συγκρότημα.”

Τη φετινή αγωνιστική χρονιά αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της ομάδας με 12 γκολ. Το περίμενες;

“Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μέσα από ομαδική προσπάθεια. Δεν μπορείς να πεις ότι το περιμένεις, αλλά προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο για την ομάδα μου και ήρθε αυτή η σπουδαία για μένα διάκριση.”

Προβλήματα που εντοπίζονται στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου της χώρας μας και ποιες οι λύσεις αντιμετώπισης τους κατά τη δική σου κρίση;

“Ένα πρόβλημα είναι αυτό των γηπέδων, όπου τα περισσότερα διαθέτουν πλαστικό τάπητα και ένα δεύτερο είναι το ότι δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα. Αν υπήρχε ένας ικανοποιητικός αριθμός ομάδων, σίγουρα το πρωτάθλημα θα ήταν και πιο ανταγωνιστικό. Όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης, είναι κατά την άποψη μου να εντοπίσουν το ταλέντο που υπάρχει και να στηρίξουν την προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθεί ένα επαγγελματικό κλίμα. Θέληση, προσπάθεια, επαγγελματισμός, χρηματοδότηση και στήριξη για να έρθει η ανάπτυξη και στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Ελλάδας.”

Επιθυμείς να αγωνιστείς σε ομάδα του εξωτερικού;

“Θα ήθελα ναι! Πιστεύω είναι ένα όνειρο και ένας στόχος κάθε αθλήτριας να παίξει μπάλα σε μια ομάδα του εξωτερικού σε επαγγελματικό επίπεδο και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.”

Πρωταρχικοί σου στόχοι εντός και εκτός γηπέδων;

“Βασικό μου μέλημα είναι βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει τους στόχους της, γιατί πρώτα για μένα προέχει η ομάδα και αργότερα να δουλέψω σκληρά μέσα στο γήπεδο, ώστε να γίνω καλύτερη. Επίσης, εύχομαι να υπάρχει υγεία, αλλά πάνω απ’ όλα να έχω κοντά μου την οικογένειά μου και να μπορέσω να κάνω κάθε όνειρο μου πραγματικότητα.”

Ποιες ευχές και ευχαριστίες επιθυμείς να εκφράσεις και σε ποια πρόσωπα και κάτι άλλο που θες να προσθέσεις; Επίσης, ποια η άποψη σου για την Ρία Κολληγά που αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια;

“Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια του Άρη. Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Βαγγέλη Βουτσά για την στήριξη και τη θέληση από τη μεριά του να πετύχει αυτή η ομάδα, τον Προπονητή κ. Γιώργο Σπυριδωνίδη, τον Γυμναστή κ. Σάκη Παπαδίνα και τον Προπονητή τερματοφυλάκων κ. Γιώργο Πατζιαρά που είναι δίπλα μας και έχουμε τη στήριξη τους τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι όσο και στο αγωνιστικό.

Να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει πάνω από όλα με υγεία και υπομονή για τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας. Αποτελεί χαρά μου που συνεργάστηκα με μια τέτοια προσωπικότητα και έναν τόσο δυναμικό χαρακτήρα ,θα είναι απώλεια μεγάλη για την ομάδα μας και θα μας λείψει πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά θα βρίσκεται εκεί κοντά μας ένα από τα βασικότερα μέλη αυτής της ομάδας στα επόμενα βήματα και τους στόχους της.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι είμαι πολύ περήφανη και τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα!”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected