Γ Εθνική / Τοπικά

Δεν μας έκανε…σοφότερους η προκήρυξη της Γ Εθνικής. Η έναρξη της σεζόν και η μεγάλη απορία για τους παίκτες άνω των 33 ετών

Περισσότερο μπέρδεψε παρά αποσαφήνισε η προκήρυξη που εξέδωσε η ΕΠΟ σχετικά με τη διεξαγωγή της νέας Γ Εθνικής.

Μπορεί να μην αναμέναμε διαχωρισμό ομίλων αλλά και αριθμό ομάδων που θα υποβιβαστούν (άλλωστε είναι άγνωστο το πόσες θα δηλώσουν στο νέο πρωτάθλημα), ωστόσο ο καθορισμός της χρησιμοποίησης πέντε παικτών άνω των 33 ετών στο φύλλο αγώνα, έχει επιφέρει πολλές απορίες.

Αναφέρει το σχετικό εδάφιο: 

“Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2017 – 2018 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1985.”

Και το ερώτημα σαφές :

Για τη μία ή και τις δύο ομάδες στο σύνολο αναφέρει η προκήρυξη; Αν δηλαδή μία ομάδα χρησιμοποιήσει τρεις παίκτες και η άλλη το ίδιο, είναι παράβαση του κανονισμού; Ή μήπως τελικά εννοείται η μία ομάδα;

Ακόμα και έτσι όμως, αν δηλαδή αναφέρεται σε μια ομάδα, ξεκινούν τρεις άνω των 33 και γίνονται αλλαγή για να μπουν άλλοι τρεις. Κάνει ένσταση ο αντίπαλος με το αιτιολογικό πως αγωνίστηκαν έξι (6) στον αγώνα. Και λογικά θα έχει βάση η ένσταση γιατί στο σχετικό εδάφιο αναφέρει “στο φύλλο αγώνα”!

Όπως και να χει, θα πρέπει να υπάρξει σχετική επεξήγηση της συγκεκριμένης περίπτωσης, γιατί απλά θα ερμηνεύεται κατά το δοκούν..

Από κει και πέρα, η ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 17η Σεπτεμβρίου 2017 και η πλήρης εικόνα των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα ξεκαθαρίσει μετά τη 14η Αυγούστου, καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων των σωματείων.

πατήστε ΕΔΩ για την προκήρυξη της Γ Εθνικής

και ΕΔΩ για τον Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου περιόδου 2017-2018 για Επαγγελματικά και Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected