Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μια Εθνική που πετούσε φωτιές, ένας Δώνης…σεληνιασμένος, ένα Βέλγιο έφυγε με το “διπλό”…

Η καλύτερη Εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ, ηττήθηκε στο πιο καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, με απίστευτα τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις και ένας Τάσος Δώνης για τον οποίο η Στουτγκάρδη μάλλον…τρίβει τα χέρια της, δεν κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο το χειρότερο ίσως Βέλγιο των τελευταίων ετών.

Κι όμως, η ομάδα από τη Βόρεια Ευρώπη φεύγει από το “Καραϊσκάκης” με το διπλό και την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ εμείς χρειαζόμαστε μόνο τις…προσευχές για να κάνει γκέλα η Βοσνία στα εναπομείναντα παιχνίδια της.

Ο Σταφυλίδης στο 18ο λεπτό έστειλε… μήνυμα νίκης, όμως ο Κουρτουά άγγιξε ελάχιστα τη μπάλα, που στη συνέχεια βρήκε στο αριστερό δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα ο Μανιάτης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Φερτόνχεν παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ! Το ημίχρονο έκλεισε με τον τερματοφύλακα των Βέλγων να παίρνει τη μπουκιά μέσα από το στόμα του Κώστα Φορτούνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα έγιναν μέσα σε τέσσερα λεπτά. Η Ελλάδα συνέχισε να είναι εξαιρετική, Φορτούνης και Τζιόλης σπατάλησαν κάποιες καλές στιγμές, όμως ο Φερτόνχεν έκανε το 0-1 με ξερό σουτ στην αριστερή γωνία του Καρνέζη, που σίγουρα θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.

Η Εθνική απάντησε άμεσα! Ο Τζαβέλλας έβγαλε ξυραφένια σέντρα από τα αριστερά και ο Κάρλος Ζέκα με απευθείας πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1. Δυστυχώς ο ενθουσιασμός είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε τη συγκέντρωση μας και ο Λουκακού αφύλαχτος έκανε το τελικό 1-2 για το Βέλγιο με το κεφάλι.

Συνθέσεις

Ελλάδα : Καρνέζης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης (69′ Λυκογιάννης), Μανιάτης (85′ Μπακασέτας), Τζιόλης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (89′ Βέλλιος), Δώνης.

Βέλγιο : Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Ντε Μπρούινε, Φελαϊνί (89′ Ντεντονκέρ), Λουκάκου, Μέρτενς, Μενιέ, Ντεμπελέ (74′ Αζάρ), Καράσκο (79′ Τσαντλί).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected