Basket

Που το πάει ο Ιωνικός στο Κύπελλο Ελλάδας;

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ανδρών πανηγυρίζει ο Ιωνικός, ο οποίος μετά το Περιστέρι και τη Δόξα Λευκάδας, απέκλεισε και τον Ηρακλή από τη συνέχεια της διοργάνωσης, νικώντας τον με 92-80.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ανδρών πανηγυρίζουν ο Ιωνικός Νικαίας και ο Κολοσσός Ρόδου, οι οποίοι απέκλεισαν τον Ηρακλή και την Καβάλα αντίστοιχα και ρίχνονται στη μεταξύ τους μάχη για τον αγώνα του Σαββάτου.

Ο Ιωνικός με τον Ηρακλή μπήκαν δυνατά στο παρκέ του κλειστού της Νίκαιας, με την ομάδα του Μάριου Γούναρη να έχει πολύ καλή επαφή με το τρίποντο, έχοντας μάλιστα 64,3% από τα 6,75, την ώρα που ο Ηρακλής στο ημίχρονο είχε μόλις ένα εύστοχο τρίποντο σε 11 προσπάθειες. Οι Νικαιώτες στη συνέχεια είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, συνεχίζοντας να έχουν ευστοχία από μακρινή απόσταση, κάτι που κόστισε στον Ηρακλή, με αποτέλεσμα να έρθει και η πρόκριση για τον Ιωνικό.

Ο Κολοσσός στον αγώνα του κλειστού της Καβάλας μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και πήρε από νωρίς προβάδισμα, με την ομάδα του κόουτς Καραπιπερίδη να μαζεύει τη διψήφια διαφορά στο τέλος της α’ περιόδου. Παρόλα αυτά η ακριτική ομάδα κατάφερε να ξεφύγει και πάλι στο σκορ και να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 28-42. Οι Ροδίτες δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στη συνέχεια και κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο double score, παίρνοντας την νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα:

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 92-80
ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 43-81
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΛΑΥΡΙΟ
ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΓΣΛ ΦΑΡΟΣ

τα φύλλα αγώνα στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected