Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Φυσιολογική ήττα Ολυμπιακού στο “Καμπ Νου”, ένα ακόμη όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Νικολάου!

Μπορεί να πήγαν όλα…δεξιά για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο (αποβολή Πικέ) και να ήλεγχε εν μέρει τον ρυθμό, ωστόσο ο Μέσι πάτησε…γκάζι στη συνέχεια και έριξε τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. Σκόραρε ο Νικολάου!

Η δίκαιη αποβολή του Πικέ δεν ωφέλησε τον Ολυμπιακό, αντιθέτως έδωσε έξτρα κίνητρο στον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός έβαλε το… τούρμπο στο δεύτερο ημίχρονο και με προσωπικές ενέργειες (γκολ, ασίστ) “καθάρισε” το ματς σε τρία λεπτά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πάντως βρήκαν γκολ για το τιμητικό 3-1 με σκόρερ τον Νικολάου.

Η αποστολή έμοιαζε impossible. Εγινε ακόμα πιο δύσκολη με το αυτογκόλ του Νικολάου στο 18′. Ομως ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στο ματς μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το impossible γινόταν possible όταν ο Πικέ πήρε κόκκινη κάρτα ακριβώς πριν πάνε στην ανάπαυλα οι δύο ομάδες.

Possible για ένα θετικό αποτέλεσμα; Σίγουρα για μια θετική εμφάνιση. Και ο Ολυμπιακός την έδωσε αυτήν την εμφάνιση στην ψυχολογία του, στην αυτοπεποίθησή του και στον κόσμο. Και μπορεί να τα έχει και με τον εαυτό του για το «νεκρό» τρίλεπτο στο 61-64′ που το 1-0 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 3-0.

Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες. Η Μπαρτσελόνα ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε σκοράρει με πολλούς τρόπους και όχι με το αυτογκόλ του μικρού. Ομως και οι «ερυθρόλευκοι» έμεναν στο ματς μέχρι το 60′. Ο Ολυμπιακός βρήκε και γκολ στο τέλος με τον Νικολάου και έκανε πράξη την υπόσχεση του προπονητή του. Πάλεψε τις όποιες πιθανότητες είχε… Και όλοι γνωρίζουμε πόσο λίγες ήταν αυτές κόντρα στην Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νόου.

το φιλμ της αναμέτρησης στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Μπουσκέτς (80′ Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο, Ινιέστα (67′ Ράκιτιτς), Μέσι, Ντεουλοφέου (46′ Μαστσεράνο), Σουάρες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ζντιέλαρ, Ζιλέ (55′ Τζούρτζεβιτς), Ανδρούτσος, Καρσελά (65′ Πάρντο), Οφόε (72′ Φορτούνης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected