Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ολοκληρωμένα πλέον τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Μουντιάλ της Ρωσίας

Δείτε τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας με βάση τα οποία θα προκύψουν οι οκτώ όμιλοι του Μουντιάλ 2018 στην κλήρωση της 1ης Δεκεμβρίου στη Μόσχα.

Όπως αναφέρει το Sport24, η εθνική Περού νίκησε 2-0 στη Λίμα αυτή της Νέας Ζηλανδίας κι έγινε η 32η ομάδα που προκρίθηκε στο Μουντιάλ 2018. Έτσι, πλέον, γνωρίζουμε όλες τις συμμετέχουσες εθνικές ομάδες στην τελική φάση του Μουντιάλ, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι (2018) στα γήπεδα της Ρωσίας.

Μαζί γνωρίζουμε και τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, με βάση τα οποία θα προκύψουν οι οκτώ όμιλοι τεσσάρων ομάδων (έκαστος).

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα (Δεκέμβριος) στην πρωτεύουσα της διοργανώτριας χώρας (Μόσχα) και οι ομάδες έχουν ταξινομηθεί στις κάτωθι τέσσερις κατηγορίες με βάση το FIFA World Ranking.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έτσι, καθώς μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 μόνο το πρώτο γκρουπ ήταν βάσει της παγκόσμιας κατάταξης (συν την οικοδέσποινα χώρα) και τα υπόλοιπα τρία ήταν βασισμένα σε γεωγραφικά κριτήρια.

Μπορεί θεωρητικά να μπορεί να προκύψει όμιλος με μόνο ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς υπάρχει σε καθένα από τα τέσσερα γκρουπ ομάδα από τη Γηραιά Ήπειρο, αλλά πρακτικά δεν μπορεί να γίνει.

Εάν προκύψουν δύο ευρωπαϊκές από τα δύο πρώτα γκρουπ (1ο και 2ο) κατά την κλήρωση, τότε δεν μπορεί να υπάρξει και τρίτη (από 3ο ή 4ο γκρουπ) σύμφωνα με τον κανονισμό της κλήρωσης. Μπορούν, ωστόσο, να υπάρξουν δύο ευρωπαϊκές στον ίδιο όμιλο (από τα δύο πρώτα γκρουπ). Δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο με τις υπόλοιπες γεωγραφικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected