Κατηγορίες
Αθλήματα

Επιστροφή σε αγώνα Υπερ-Αποστάσης για τον Ηλία Καραϊωσήφ

Την Παρασκευή 27 Απριλίου θα δοθεί εκκίνηση στον 7ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Δελφοί-Ολυμπία με την ονομασία “Δόλιχος” με συνολική απόσταση 255χλμ.

Στον αγώνα θα συμμετέχει και ο τρις Σπαρταθλητής Βεροιώτης δρομέας Ηλίας Καραϊωσήφ, αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΑμεΑ “Εν Σώματι Υγιεί”, o οποίος επιστρέφει σε ασφάλτινους αγώνες υπερ-απόστασης μετά το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ του 2016 (το 2017 έτρεξε μόνο σε αγώνες βουνού) και για πρώτη φορά στον “Δόλιχο”.

Επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης του Ηλία Καραϊωσήφ θα είναι ο έμπειρος supporter δρομέων υπεραπόστασης Νικηφόρος Κλαπανάρας. Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στις 17:00 μ.μ και ο τερματισμός είναι μπροστά στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, την Κυριακή 29 Απριλίου, όπου τους τερματίσαντες θα περιμένει ένα στεφάνι ελιάς σαν ανταμοιβή της υπεράνθρωπης προσπάθειας τους.

Τί είναι ο “Δόλιχος”;

Ο Δόλιχος ήταν το μεγαλύτερο δρομικό αγώνισμα που υπήρχε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και ήταν, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, όσο η απόσταση 24 Σταδίων (περίπου 4.800μ.). Ο συγκεκριμένος αγώνας ονομάστηκε έτσι αφενός μεν διότι είναι ο μεγαλύτερος σε απόσταση αγώνας που γίνεται στην Ελλάδα και αφετέρου διότι ενώνει δύο σημαντικές ιερές τοποθεσίες της Αρχαίας Ελλάδας.

Απόσταση: 255 km

Θετική υψομετρική: 5.420 μ. – Αρνητική: 5.930 μ.

Ασφαλτινος δρόμος 154 χλμ. – Χωματόδρομος 101 χλμ.

Ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας 28

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected