Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη εμφάνιση από τον Τσιτσιπά, πέρασε στον τελικό με πιθανό αντίπαλο τον Ναδάλ! (vid)

Παίζοντας για άλλη μια μέρα μεγάλο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε εκτός ταμπλό άλλον έναν σπεσιαλίστα στο χώμα, τον Pablo Carreno Busta, πάλι χωρίς να χάσει σετ, για να μπει στον τελικό του Barcelona Open!

Όπως αναφέρει το tennisnews, θα γίνει ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που θα αγωνιστεί σε τελικό στο ATP Tour στα μονά, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη την είσοδό του στο Top 45 της παγκόσμιας κατάταξης!

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν και σήμερα μαγικός! Δίνοντας άλλη μια σπουδαία παράσταση στην Pista Rafa Nadal, o κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε του Pablo Carreno Busta με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Barcelona Open!

Θα είναι ο πρώτος του τελικός στο tour, σε μια πολύ σημαντική διοργάνωση, που ανήκει στην κατηγορία ATP World Tour 500 και φιλοξενεί ονόματα αντάξια ενός ταμπλό Masters 1000. Ο τρόπος που φτάνει σ’ αυτόν τον τελικό είναι επίσης άκρως εντυπωσιακός, αφού έχει πετύχει 5 νίκες χωρίς να χάσει κανένα σετ, οι 4 από αυτές χωρίς να είναι το φαβορί και κόντρα σε σπεσιαλίστες των χωμάτινων επιφανειών!

Συγκεκριμένα απέκλεισε κατά σειρά τους Corentin Moutet (6-4, 6-1), Diego Schwartzman (6-2, 6-1), Albert Ramos Vinolas (6-4, 7-5), Dominic Thiem (6-3, 6-2) και Carreno Busta. Θα περιμένει τώρα τον δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα στον κορυφαίο όλων των εποχών στο χώμα, Rafael Nadal, και τον David Goffin, για να μάθει τον τελευταίο του αντίπαλο στη Βαρκελώνη.

Ό,τι κι αν συμβεί στον πρώτο του τελικό, ο πρωταθλητής μας έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη του είσοδο στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα θα βρεθεί στο Νο. 44 ή στο Νο. 45 του κόσμου τη Δευτέρα (αναλόγως και την πορεία του Andreas Seppi στη Βουδαπέστη), ενώ αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα σκαρφαλώσει στο Νο. 35 του κόσμου! Σε κάθε περίπτωση, “φλερτάρει” από τώρα με το να βρίσκεται στους κορυφαίους seeders του Roland Garros!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected