Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Χειρουργική” πρόκριση για την Ατλέτικο! (vid)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στο “Wanda Metropolitano” και πέρασε στον τελικό του Europa League, ο οποίος είναι ο 5ος της στην Ευρώπη τα τελευταία εννιά χρόνια.

Συνέχεια στα καταπληκτικά χρόνια στην Ευρώπη έδωσε η Ατλέτικο, η οποία μετά το 1-1 στο Λονδίνο δεν επέτρεψε πολλά πράγματα στην Άρσεναλ στην Μαδρίτη και αφού επικράτησε 1-0 με γκολ του Ντιέγο Κόστα, πέρασε στον τελικό που θα γίνει στην Λιόν. Με τη λήξη ο Τσόλο Σιμεόνε [ήταν τιμωρημένος και στην εξέδρα] πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση στον τελικό, που είναι ο 5ος της στην Ευρώπη, ύστερα από εκείνους το 2010 και το 2012 στην ίδια διοργάνωση και το 2014 και το 2016 στο Champions League. Αυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς για τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Αρσεναλ.

Το ματς σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του κεντρικού αμυντικού των Gunners, Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος έχει πιθανότατα υποστεί ρήξη αχίλλειου και θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ατλέτικο είχε την πρωτοβουλία και τον έλεγχο και ακόμα και όταν άφηνε την μπάλα στους Αγγλους είχε τον τρόπο να μην τους επιτρέπει να δημιουργήσουν κινδύνους ο Ντιέγο Κόστα είχε ευκαιρία στην αρχή του ματς και στο φινάλε του πρώτου μέρους άνοιξε το σκορ με αριστερό πλασέ ύστερα από ασίστ του Γκριζμάν (1-0).

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλακ, Γοδίν, Χιμένες, Λούκας Ερνάντεζ, Γκάμπι, Βιτόλο (74′ Κορέα), Σαούλ, Κόκε, Παρτέι (93′ Σάβιτς), Γκριζμάν, Ντιέγο Κόστα (83′ Τόρες).

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μονρεάλ, Κοσιελνί (12′ Τσέιμπερς), Μουστάφι, Μπεγιερίν, Οζίλ, Γουίλσιρ (68′ Μχιταριάν), Ράμσεϊ, Τσάκα, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ.

https://www.youtube.com/watch?v=tG8ZDX5n83U

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected