Κατηγορίες
Super League 1

Οριστικό το -6 στον Παναθηναϊκό!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πέρασε την Παρασκευή (25/5), με ψήφους 15-2, την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός (σ.σ. καθώς επίσης κι όποια άλλη ομάδα δεν εξασφαλίσει άδεια για τη Super League της σεζόν 2018-19) θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, καθώς και με περιορισμό στις μεταγραφές.

Οι ποινές για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες

Είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» δεν μπορούν ν’ αποφύγουν την επιβολή της ποινής από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς ακόμα και με τη μετάβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην εποχή Πιεμπονγκσάντ, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για να διευθετηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ :

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε πλήρη σύνθεση και παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της F.I.F.A., την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της Χέρμπερτ Χούμπελ και οι Έντι Ντερβισάι και Μάριος Γεωργίου.

Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Βάσει των διατάξεων του καταστατικού, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 29 Ιουνίου 2018, στις 10 πμ, στην Αθήνα.

Ενεκρίθη ο διοικητικός απολογισμός της Ε.Ε. περιόδου 18.08.2017 έως 25.05.2018.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένος ενημέρωσε το σώμα για τα πεπραγμένα της διοίκησης στο πρώτο διάστημα της θητείας της και αναφέρθηκε στα θέματα υποστήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του εκσυγχρονισμού του κανονιστικού πλαισίου του ποδοσφαίρου μέσω της τροποποίησης των κανονισμών, της ανάπτυξης του αθλήματος σε επίπεδο εθνικών ομάδων, γυναικείου ποδοσφαίρου, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και grassroots, της υιοθέτησης του συστήματος VAR και της ισότιμης ενίσχυσης των ΕΠΣ.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. γνωστοποίησε επίσης ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε χρέος της Ομοσπονδίας ύψους 13,3 εκ. ευρώ και το ποσό αυτό απομειώθηκε στο διάστημα 18.08.2017-25.05.2018 κατά 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ενεκρίθη ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου 01.01.2017 – 31.12.2017.

Ο ταμίας της Ε.Π.Ο. κ. Περικλής Λασκαράκης ενημέρωσε το σώμα για τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης της Ε.Π.Ο. στο διάστημα αυτό.

Ενεκρίθη ο προϋπολογισμός του 2019.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ -2 κατά, μειοψήφισαν οι κκ Γραμμένος και Χατζησαρόγλου) η από 08.05.2018 εισήγηση της Super League για τις ποινές που θα ισχύσουν για την αγωνιστική περίοδο 2018-9 για τις ΠΑΕ που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18 και δεν θα αδειοδοτηθούν κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης. Από τη συζήτηση του θέματος απείχε ο πρόεδρος της Football League κ. Λεουτσάκος.

Εγκρίθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της Football League. Για τις ΠΑΕ της Football League, καθώς και εκείνες που υποβιβάζονται από τη Super League, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης αδειοδότησης, θα επιβάλλεται η ποινή της ολικής απαγόρευσης μεταγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών, με δυνατότητα μεταγραφής απεριορίστου αριθμού Ελλήνων ή γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών, καθώς και η ανανέωση απεριορίστου αριθμού των υφισταμένων συμβολαίων (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας).

Ορίζεται επίσης διαδικασία δύο (2) σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε αγωνιστικής περιόδου. Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα, και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος) με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

Εγκρίθηκε η πρόταση της Super League για έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 25.08.2018.

Εγκρίθηκε η στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης.

Ανανεώθηκε ως το 2020 η συνεργασία με την εταιρεία Vodafone στην κατηγορία του «χρυσού χορηγού» της Ε.Π.Ο.»

error: Protected