Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Εβδομάδα πληρωμών για το επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ και το ΚΕΑ

Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού και το ΚΕΑ έρχονται μέσα σε αυτήν εβδομάδα.

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού: Πληρώνεται η γ΄δόση 2018

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ η καταβολή της συγκεκριμένης δόσης για το επίδομα παιδιού είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουλίου και θα αφορά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΟΠΕΚΑ μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχουν ήδη εγκριθεί πάνω από 735.000 αιτήσεις δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι στην γ’ δόση θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και τις 20 Ιουλίου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία είναι προσβάσιμη από τις ιστοσελίδες του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει ότι η πλατφόρμα θα είναι ξανά διαθέσιμη για αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της γ’ δόσης και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. Επίσης, αποσαφηνίστηκε ότι σε κάθε διμηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή της δ’ δόσης του επιδόματος παιδιού, που περιλαμβάνει το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 25 – 27 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή, θα ενταχθούν όσοι ασφαλισμένοι έχουν υποβάλλει δήλωση Α21 το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

ΚΕΑ: Την Παρασκευή 27/7 η πληρωμή για το κοινωνικό εισόδημα

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Το ποσό των 65.664.302,27 ευρώ θα καταβληθεί σε 293.195 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 610.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected