Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2018/2019

Δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής (27/7) η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας για την περίοδο 2018/2019.

Κυρίαρχα στοιχεία είναι η επισφράγιση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, που συμπτύσσονται σε τρεις (Α, Β, Γ), η θεσμοθέτηση play off και play out και στη Β Ερασιτεχνική, ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται ρητά ο αριθμός των ομάδων στις δύο πρώτες κατηγορίες (16 και 22 αντίστοιχα), ο οποίος θα είναι οριστικός ακόμη κι αν δεν δηλώσουν συμμετοχή ομάδες που έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε αυτές.

Επομένως, σε περίπτωση που υπάρξει κενό σε κάποια από τις κατηγορίες λόγω μη δήλωσης συμμετοχής από κάποιο σωματείο, τότε αυτό ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ως εξής:

Τα επιλαχόντα σωματεία, για να αναπληρώσουν κενό και να συμμετάσχουν στην παραπάνω κατηγορία από αυτήν που δικαιούνται σύμφωνα με την παρούσα προκήρυξη, ορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Ο χρόνος κατά τον οποίο λαμβάνεται η απόφαση για αντικατάσταση είναι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και πριν την κλήρωση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Ειδικότερα:

α. Σε περίπτωση που μία ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, τότε η θέση της ομάδας αυτής θα συμπληρωθεί από την ομάδα από τις τριταθλήτριες ομάδες του Α΄ και Β΄ Ομίλου της Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει το άρθρο 20, παρ. 16 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Σωματείων.

β. Σε περίπτωση που και δεύτερη ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, τότε η σύνθεση της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα συμπληρωθεί από τις τριταθλήτριες ομάδες του Α΄ και Β΄ Ομίλου της Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

γ. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως, τόσο για την περίπτωση που θα προκύψουν περισσότερα κενά στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, όσο και για το πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, με γνώμονα πάντοτε τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα του αριθμού των σωματείων.

3. Αν μία ή περισσότερες ομάδες που αποκτήσουν δικαίωμα προβιβασμού ως επιλαχούσες παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε το δικαίωμα προβιβασμού αποκτούν οι επόμενες επιλαχούσες ομάδες, όπως ορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Τα σωματεία που παραιτήθηκαν του δικαιώματος προβιβασμού αγωνίζονται στην κατηγορία που είχαν αποκτήσει αρχικά το δικαίωμα συμμετοχής.

4. Σωματείο που αποχωρεί μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ από άλλο για κανέναν λόγο.

Στις 20/8 οι δηλώσεις για Α και Β Ερασιτεχνική, δύο μήνες μετά η Γ

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της ΕΠΣ Ημαθίας έως την Δευτέρα 20/08/ 2018 και ώρα 12 π.μ.

Ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας έως την Δευτέρα 22/10/ 2018 και ώρα 12 π.μ.

Έναρξη πρωταθλημάτων

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, η Α Ερασιτεχνική θα κάνει σέντρα στο Σάββατο 8/9, η Β Ερασιτεχνική δύο εβδομάδες μετά και συγκεκριμένα την Κυριακή 23/9, ενώ η Γ Ερασιτεχνική θα ξεκινήσει την Κυριακή 4/11.

Η κλήρωση των αγώνων της Α και της Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/8 σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός. Για την Γ Ερασιτεχνική Κατηγορία η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 22/10 και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Να σημειώσουμε πως στην Α΄ και την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον ΕΝΟΣ (1) ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών.

Play off και Play out

Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΕΝΑΝ (1) όμιλο των ΔΕΚΑΕΞΙ (16) ομάδων, με τον παρακάτω τρόπο:

1. Kανονική περίοδος

Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) και σε περίπτωση ισοβάθμησης ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (play-off και play-out), κατά τα ανωτέρω, ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π Ερασιτεχνικών Ομάδων.

2. play-off

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τότε ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-off και πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.
β. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη τρίτη θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-off και διεξάγονται οι αγώνες play-off μόνο μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (1ος-2ος και 2ος-3ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία. Το πρόγραμμα play-off διεξάγεται από ΤΡΕΙΣ (3) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Α΄ Φάση

2ος-3ος
Η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση της βαθμολογίας προκρίνεται χωρίς αγώνες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς και ο νικητής του παραπάνω αγώνα ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο ηττημένος του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει την 3η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

Τελικός

1ος-Νικητής Α΄ Φάσης
Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει την 1η θέση και ο ηττημένος τη 2η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

γ. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς ανάμεσα στις ομάδες που κατάλαβαν την τρίτη και την τέταρτη θέση, τότε διεξάγονται οι αγώνες play-off ΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (1ος-2ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών. Το πρόγραμμα play-off διεξάγεται από ΔΥΟ (2) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Τελικός

1ος-2ος
Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει την 1η θέση και ο ηττημένος τη 2η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

δ. Σε περίπτωση που οι ομάδες που κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, δηλαδή οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (1ος-2ος, 2ος-3ος και 3ος-4ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία, τότε διεξάγονται αγώνες play-off από ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) συμμετέχουσες ομάδες ως εξής:

Α΄ Φάση

1ος-4ος
2ος-3ος

Μικρός Τελικός
Ηττημένοι Α΄ Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει την 3η θέση και ο ηττημένος την 4η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

Μεγάλος Τελικός
Νικητές Α΄ Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει την 1η θέση και ο ηττημένος τη 2η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

3. play-out

α. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες δύο θέσεις, δηλαδή τη 15η και τη 16η, της βαθμολογίας, υποβιβάζονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 11η μέχρι και τη 14η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out με το εξής σύστημα διεξαγωγής:

Α΄ Φάση
11ος-14ος
12ος-13ος

Β΄ Φάση
Νικητές Α΄ Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει την 11η θέση και ο ηττημένος τη 12η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

Ηττημένοι Α΄ Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει την 13η θέση και ο ηττημένος τη 14η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

4. α. Όλοι οι αγώνες play-off και play-out είναι ΜΟΝΟΙ και διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, έχουν δε διάρκεια 90 λεπτά, χωρίς παράταση και διαδικασία των πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος.

Στην περίπτωση που ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εντός έδρας, τότε προκρίνεται στην επόμενη φάση των play-off και play-out, εφόσον αυτή υπάρχει, ή αναδεικνύεται νικήτρια της αναμέτρησης, εφόσον δεν υπάρχει άλλη φάση.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος μετά την ολοκλήρωση της κανονικής τους διάρκειας ή ήττας της γηπεδούχου ομάδας, ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Ημαθίας. Ο νέος αυτός αγώνας θα έχει διάρκεια 90 λεπτά και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Οι υπόλοιποι όροι διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα καθορίζονται από τον Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων, καθώς και από το άρθρο 6, παρ. 6 της παρούσας προκήρυξης.

β. Μοναδική εξαίρεση σε όσα περιγράφονται στην παραπάνω διάταξη της παρούσας παραγράφου του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης αποτελεί ο αγώνας ανάμεσα στους δύο ηττημένους της Α΄ Φάσης της διαδικασίας των play-off (θέσεις 3-4).

Ο συγκεκριμένος αγώνας ορίζεται από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Ημαθίας σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο. Ο νέος αυτός αγώνας θα έχει διάρκεια 90 λεπτά και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Οι υπόλοιποι όροι διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα καθορίζονται από τον Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων, καθώς και από το άρθρο 6, παρ. 6 της παρούσας προκήρυξης.

Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΔΥΟ (2) ομίλους των ΕΝΤΕΚΑ (11) ομάδων, με τον παρακάτω τρόπο:

1. Kανονική περίοδος

α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) και σε περίπτωση ισοβάθμισης ομάδων, κατά τα ανωτέρω, ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

β. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 5η μέχρι και την 7η καθενός από τους δύο ομίλους της κατηγορίας οριστικοποιούν τις θέσεις τους στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία των play-off και των play-out.

γ. Με τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος συντάσσεται ειδικός πίνακας (εναρκτήριος βαθμολογίας αγώνων play-off και play-out) με τη βαθμολογία των ομάδων. Για τη σύνταξη του εν λόγω πίνακα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν οι ομάδες κατά την κανονική περίοδο της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, με την εξής συνάρτηση:
Όλες οι συμμετέχουσες ομάδες ξεκινούν με το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

2. play-off

α. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η της βαθμολογίας καθενός από τους ΔΥΟ (2) ομίλους στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off.

β. Το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ΕΞΙ (6) αγωνιστικών ημερών, ενώ οι ομάδες θα αγωνιστούν σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, οι οποίες ορίζονται μετά από κλήρωση που θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, σε χρόνο που θα καθοριστεί εγκαίρως από τη Διοργανώτρια Αρχή και πάντοτε μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

γ. Σε περίπτωση ισοβάθμισης ομάδων, κατά τα ανωτέρω, ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων

3. play-out

α. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 8η μέχρι και την 11η της βαθμολογίας καθενός από τους ΔΥΟ (2) ομίλους στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out.

β. Το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ΕΞΙ (6) αγωνιστικών ημερών, ενώ οι ομάδες θα αγωνιστούν σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, οι οποίες ορίζονται μετά από κλήρωση που θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, σε χρόνο που θα καθοριστεί εγκαίρως από τη Διοργανώτρια Αρχή και πάντοτε μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

γ. Σε περίπτωση ισοβάθμησης ομάδων, κατά τα ανωτέρω, ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων

4. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off και play-out οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις νέες τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. Οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Ορίζεται αγώνας κατάταξης μεταξύ των πρωταθλητριών των δύο ομίλων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για την ανάδειξη του πρωταθλητή της κατηγορίας που θα διεξαχθεί σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο, το οποίο θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Οι υπόλοιποι όροι διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα καθορίζονται από τον Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων, καθώς και από το άρθρο 6, παρ. 6 της παρούσας προκήρυξης.

γ. ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, εκτός από τις ΔΥΟ (2) πρωταθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, και οι ΔΥΟ (2) δευτεραθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

δ. Ορίζεται η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της κατηγορίας και η σειρά των επιλαχουσών ομάδων για την κάλυψη οποιουδήποτε κενού υπάρχει στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει το άρθρο 20, παρ. 16 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Σωματείων.

ε. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η θέση των ΔΥΟ (2) ομίλων ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΔΥΟ (2) ομίλους με αριθμό Σωματείων έκαστος που θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή, με τον παρακάτω τρόπο:

1. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) και σε περίπτωση ισοβάθμισης ομάδων, κατά τα ανωτέρω, ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

2. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της κανονικής περιόδου οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις θέσεις τους στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. Οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Ορίζεται αγώνας κατάταξης μεταξύ των πρωταθλητριών των ΔΥΟ (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για την ανάδειξη του πρωταθλητή της κατηγορίας που θα διεξαχθεί σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο, το οποίο θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος. Οι όροι διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα καθορίζονται από τον Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

γ. ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, εκτός από τις ΔΥΟ (2) πρωταθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, και οι ΔΥΟ (2) δευτεραθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

4. Όλα τα υπόλοιπα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στην ίδια κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020.

5. Σε περίπτωση που ο αριθμός των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι μικρότερος των ΔΩΔΕΚΑ (12), τότε το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΕΝΑΝ (1) όμιλο και η υποπαράγραφος 2 της εν λόγω κατηγορίας του παρόντος άρθρου διαμορφώνεται ως εξής:
α. ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ πρωταθλήτρια ομάδα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.
β. ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, εκτός από την πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας, και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 2η μέχρι και την 5η της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

 

Ολόκληρη η προκήρυξη των πρωταθλημάτων ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected