Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στο 90…φεύγα έμεινε εκτός Ευρώπης ο Ατρόμητος, δεν μπόρεσε την ανατροπή ο Αστέρας

Το εκπληκτικό τέρμα του Μανούσου στο 80΄ δεν ήταν αρκετό για τον Ατρόμητο που αποκλείστηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων από την Ντιναμό Μπρεστ που έφυγε από το Περιστέρι με το 1-1.

Απίστευτη εξέλιξη στο ματς του Ατρομήτου που έφερε και τον αποκλεισμό για την ομάδα του Κάναντι. Οι Περιστεριώτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται -σωστά- για την λανθασμένη υπόδειξη για φάουλ στο γκολ του Κουλούρη στο 73`, βρέθηκαν με το ένα… πόδι στην επόμενη φάση, δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Μανούσος που είχε μπει ως αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα, πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχη και με «κεραυνό» άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Περιστερίου (1-0).

Η Μπρεστ όμως, εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό -ίσως- λάθος που έκανε η ελληνική ομάδα στις καθυστερήσεις. Λάθος για το οποίο ίσως και να ευθύνονται οι φίλοι της ομάδας των δυτικών προαστείων, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν ένα πλάγιο άουτ στο πέμπτο λεπτό των έξτρα χρόνου, πέταξαν μια δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Αν και απομακρύνθηκε άμεσα, φάνηκε να μπερδεύει τους γηπεδούχους, οι οποίοι το πλήρωσαν με το γκολ της ισοφάρισης. Από το πλάγιο, ο Μίρκοβιτς έκανε τραγική έξοδο και ο Νεχάιτσουκ με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ατρόμητου, παγώνοντας τους πάντες.

Συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75` Μανούσος), Ουμπίντες, Κωτσόπουλος (60` Νσικούλου), Μούγιακιτς (60` Βασιλακάκης), Κουλούρης.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ (Κάβαλτσουκ): Γκούτορ, Βερέτιλο, Κάργας, Φιλίποβιτς (82` Μπαμπαβό), Βίτους, Γιούζεπτσουκ, Οσουκούτσου, Νόγιοκ, Σαβίτσκι, Χομπλένκο (68` Νιαχάιτσικ), Φαμέγε (46` Νιβάλντο).

«Έπεσε» μαχόμενος και Ευρώπη… τέλος!

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε καλύτερος στο β’ ημίχρονο αλλά το τελικό 1-1 χάρισε την πρόκριση στη Χιμπέρνιαν για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Μαχόμενος -και με αριθμητικό μειονέκτημα από το 48΄- «έπεσε» ο Αστέρας Τρίπολης στο ««Θ. Κολοκοτρώνης», βλέποντας το ευρωπαϊκό του ταξίδι να ολοκληρώνεται πρόωρα. Οι Αρκάδες έμειναν 1-1 με την Χιμπέρνιαν, στη ρεβάνς του Β’ προκριματικού γύρου του Europa League, με τους Σκωτσέζους να εξαργυρώνουν τη νίκη στον πρώτο αγώνα (3-2) και να ετοιμάζονται πλέον για την Μόλντε.

Ο ΜακΓκιν «πάγωσε» την Τρίπολη στο 44΄, για να ισοφαρίσει για τον Αστέρα ο Τσιλιανίδης στο 56΄. Από το 48΄ η ελληνική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, μετά την κόκκινη (2 κίτρινες) που αντίκρισε ο Μανιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι, μετά από χέρι του ΜακΓκρέγκορ στο 58΄.

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε (90΄ Σάλας), Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (57΄ Δουβίκας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (78΄ Ρόλε), Μανιάς

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (Νιλ Λένον): Μπογκτάν, Χάνλον, ΜακΓκρέγκορ (78΄ Γουίτακερ), Άμπροουζ, Στέβενσον, Γκρέι, ΜακΓκιν, Μάλαν, Σλίβκα (88΄ Μπάρτλεϊ), Μπόιλ, Καμπερί

*ρεπορτάζ του onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected