Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γενικά

ΕΠΣ Ημαθίας : Θα υπάρξουν τελικά απώλειες σε Α και Β Ερασιτεχνική;

Επτά ημέρες πριν την κλήρωση σε Κύπελλο και πρωτάθλημα και δύο μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής σε Α και Β Ερασιτεχνική, το www.sportsup.gr έχει το ρεπορτάζ!

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΣ Ημαθίας, τα πρωταθλήματα στις δύο πρώτες κατηγορίες θα έχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αριθμό, ήτοι 16 και 22 αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρξει το φαινόμενο των προηγούμενων ετών, που αναλόγως τις δηλώσεις, θα παρουσιαζόταν και το “κάδρο” των κατηγοριών.

Επομένως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στις δύο πρώτες κατηγορίες της Ένωσης φαίνεται πως θα υπάρξουν οι πρώτες “κλήσεις” στις ομάδες, που σύμφωνα με την προκήρυξη θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ανώτερη κατηγορία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του sportsup.gr, στην Α Ερασιτεχνική δεν θα αγωνιστεί ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας (μόλις ένας χρόνος ζωής για την ομάδα που δημιουργήθηκε με την εξαγορά του ΑΦΜ του Διαγόρα Σεβαστής, αλλά υποβιβάστηκε από τη Γ Εθνική) και εκ των πραγμάτων ξεκινούν άμεσα οι “κλήσεις” για τους συλλόγους που τερμάτισαν από την τρίτη θέση και κάτω στους δύο ομίλους της περσινής Α2 Ερασιτεχνικής.

Όπως ρητά αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΣ Ημαθίας, δεν προβλέπεται μπαράζ, επομένως μετρά η βαθμολογική συγκομιδή πάντα σε αναλογία σε σχέση με τον αριθμό των ομάδων ανά όμιλο. Η αρχή γίνεται λοιπόν από τον Εθνικό Κλειδιού, που αυτή τη στιγμή δεν έχει εκλεγμένη διοίκηση και αδυνατεί να δηλώσει συμμετοχή ακόμη και στη Β Ερασιτεχνική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ένωση, βλέποντας πως υπάρχουν ομάδες που έστω και τελευταία στιγμή δίνουν τη μάχη να δώσουν το παρών, έχει δώσει μια “σιωπηλή” παράταση. Για το λόγο αυτό, ο Εθνικός έχει μία εβδομάδα ακόμη να αποφασίσει αν θα δηλώσει συμμετοχή είτε στην Α (ως έχει δικαίωμα) είτε στη Β ή αποφασίσει τελικά να απέχει.

Διαφορετικά είναι ωστόσο τα πράγματα στον Αριστοτέλη Νάουσας, που έπεται στη σειρά για την άνοδο στην Α’. Το συγκρότημα του Βασίλη Αργυρίου (αν και αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές) θα έβλεπε με θετικό μάτι μια τέτοια προοπτική, ωστόσο αυτό θα φανεί στο ίδιο διάστημα που έχει δοθεί για τον Εθνικό Κλειδιού.

Αν καμία από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες δεν επιθυμεί, τότε ακολουθείται η ίδια διαδικασία με Αλιάκμονα Νησελίου, Ελπίδα Μονοσπίτων κτλ.

Ωστόσο, όσον αφορά τους “πράσινους” αλλά και τους Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και Ποντιακή Νεολαία Αράχου, τα πράγματα δεν είναι και τόσο…ρόδινα. Το πιο πιθανό είναι να περάσει η προθεσμία και να μην καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει (ομολογουμένως) ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, ομάδες όπως η Θύελλα Στενημάχου (τέταρτη πέρσι στη Β Ερασιτεχνική) ακόμη και η ΑΕ Καμποχωρίου (δεύτερη στη Γ) έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασία και μάλιστα (όπως πληροφορούμαστε) αναμένουν στο…ακουστικό τους τόσο για την άνοδο όσο και τη συμμετοχή στο Κύπελλο Ημαθίας!

Όπως και να χει λοιπόν και με όλα τα στοιχεία που παραθέτει το sportsup.gr, οδεύουμε σε μια ακόμη μείωση της δύναμης των ομάδων της Ένωσης (δεν γνωρίζουμε επίσης τι θα προκύψει με τις δηλώσεις στη Γ Ερασιτεχνική) και ελπίζουμε πλέον στην ίδρυση ή στην επανασύσταση ομάδων ώστε να καλυφθούν τα κενά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected