Κατηγορίες
Basket

Νέα διάταξη από το Υπουργείο υποχρεώνει τους αθλητές να φέρουν μαζί τους δελτίο πιστοποίησης υγείας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με το υπ΄αριθμ. 3370/23.8.18 έγγραφό της έκανε γνωστή στις κατά τόπους Ενώσεις την αλλαγή-τροποποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης υγείας.

Αυτή αφορά όλους τους αθλητές και αθλήτριες ανεξαρτήτου ηλικίας από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής, σύμφωνα με το άρθρο με το άρθρο 16 του ν.4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού (ΦΕΚ 3254Β 8/8/18).

Αναλυτικά :

1. Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας , είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

2. Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του.

3. Προσκομίζεται υποχρεωτικά στην Γραμματεία η στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.

4. Η κάρτα Υγείας του αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών η Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων , υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων η από ιατρούς έχοντας οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο η με Ν.Π.Δ.Δ , καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα , κατέχοντες την καρδιολογική ιδιότητα.

5. Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η ΕΟΚ παραμένει σε ισχύ ως απαραίτητο στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο , χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected