Κατηγορίες
Γενικά

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ, “σεληνιάστηκε” ο Απόστολος Γιάννου! (vid)

Η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε στον απόλυτο βαθμό στο ιστορικό ραντεβού με την Τρεντσίν και επικρατώντας με 3-0, εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Εικόνα του αγώνα από το balla.com.cy

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ, με τον Γιάννου μετά από ασίστ του Τριτσκόφσκι να ανοίγει το σκορ στο 24” με πλασέ. Στο 10′ του αγώνα οι γηπεδούχοι απώλεσαν ευκαιρία για το 2-0, όμως ο Ακοράν δεν μπόρεσε να πλασάρει απέναντι στον Σέμρινετς μετά από πάσα του Τέτε από αριστερά.

Οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν την πρώτη τους τελική φάση στο ματς στο 20′ όταν ο Πάουρ με κεφαλιά σημάδεψε τον Τόνιο, σε ένα διάστημα που η ομάδα του Αντόνι Ιραόλα είχε τον έλεγχο των κινήσεων. Οι Λαρνακείς κυνήγησαν το δεύτερο γκολ όμως ο Λαρένα αστόχησε με σουτ εντός περιοχής στο 25′ ενώ η «βολίδα» του Ισπανού είχε την ίδια κατάληξη 4 λεπτά αργότερα. Ενδιάμεσα οι Σλοβάκοι απώλεσαν ευκαιρία με τον Τσατάκοβιτς να πλασάρει άουτ από πλεονεκτική θέση στο 27′.

Στο 35′ ο Ακοράν βρήκε χώρο για σουτ εκτός περιοχής και… εξαπέλυσε «βολίδα» με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί παραθυράκι του Σέμρινετς για το 2-0.

Στα αρχικά στάδια του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ οπισθοχώρσε και η Τρέντσι ανέβηκε απόρροια του σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οι Σλοβάκοι δημιούργησαν προϋποθέσεις για την μείωση του σκορ όμως ο Τόνιο και η δυστοκία στην τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων διατήρησε το 2-0 υπέρ των Κιτρινοπράσινων.

Η ομάδα του Ιραόλα επιδίεωξε με το στοιχείο του αιφνιδισμού να… σκοτώσει το ματς και το κατάφερε με τον Απόστολο Γιάννου. Στο 65′ μετά από κεφαλιά-ασίστ του Τριτσκόφσκι ο Γιάννου με νέα κεφαλιά έκανε το 3-0 και σηματοδότησε την έναρξη των πανηγυρισμών για την πρόκριση στους ομίλους.

Το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του ιστορικού αγώνα για την ΑΕΚ που προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Συνθέσεις

AEK: Τόνιο, Ιγκόρ, Μοϊσόφ, Μιγκέλ, Τρουγιούλς, Λαρένα(Γκαρσία 84′), Χέφελ, Τέτε(Κάσες 62′), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Γιάννου(Φλοριά 74′).

Τρεντσίν: Σέμρινετς, Τζούλιεν, Γεμ, Σούλεκ, Τσατάκοβιτς, Παούρ, Ούμπινγκ(Κλέσικ 73′), Σλίγκερς(Οσμάν 62′), Αζάνγκο, Μαχντιουί, Μάνσε(Ούμεχ 73′).

Μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης της ΑΕΚ, ο Απόστολος Γιάννου δήλωσε μετά το 3-0 επί της Τρεντσίν:

Για την πρόκριση στους ομίλους: «Είναι και πολύ σημαντική μέρα για μας. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα όμως στο τέλος τα καταφέραμε. Δείξαμε από την αρχή της χρονιάς ότι θα είμαστε πολύ καλοί φέτος».

Για τα δυο γκολ που πέτυχε: «Σίγουρα είναι θετικό για μένα όμως το σημαντικό είναι που επιτεύχθηκε ο στόχος της πρόκρισης».

Για το πρωτάθλημα: «Θέλουμε να πάμε καλά στην Ευρώπη όμως το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected