Αθλήματα

Ο πρώτος τίτλος του Τσιτσιπά είναι γεγονός! (vid)

Ο πρώτος τίτλος του Στέφανου Τσιτσιπά είναι γεγονός! Νίκησε τον Έρνεστς Γκούλμπις στον τελικό του τουρνουά της Στοκχόλμης (ΑΤΡ 250).

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας τα κατάφερε στον τρίτο τελικό της καριέρας του έπειτα από δύο ήττες που είχε από τον Ράφα Ναδάλ στη Βαρκελώνη και στο Τορόντο. Αντιθέτως, για πρώτη φορά έχασε ο 30χρονος Λετονός, Νο.145 στον κόσμο. Ο Γκούλμπις έπαιζε τον έβδομο τελικό της καριέρας του, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Tsitsifast που νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Το ελληνικό τένις έζησε την πιο ιστορική στιγμή του στη Σουηδία. Ο Στέφανος έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατακτά τίτλο στην Open Era!

Το ματς ήταν κλειστό, αλλά ο Στεφ εκμεταλλεύτηκε όσα λάθη έκανε ο Λετονός και στο 5-4 έσπασε το σερβίς του. Ο Γκούλμπις έπαιζε με καλή τακτική, αλλά ο Ελληνας τενίστας είχε εξαιρετικά χτυπήματα στη διαγώνιο και στην ευθεία.

Στο δεύτερο σετ ο 20χρονος τενίστας ήταν αποφασισμένος να μην μπλέξει σε περιπέτεια και να τελειώσει τον αγώνα παρά την πίεση που του άσκησε ο αντίπαλός του. Τα κατάφερε και έπειτα βασανίστηκε για να σηκώσει το πραγματικά βαρύ τρόπαιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected