Κατηγορίες
Super League 1

“Κουλούρια” στο Αθηναϊκό ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έβαλε δύσκολα στην πρωταθλήτρια και κέρδισε το χειροκρότημα, παρότι τελικά (0-0) δεν νίκησε!

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε διάταξη 3-4-3 με Αχιλλέα Πούγγουρα, Ουσμάν Κουλιμπαλί και Φάνη Μαυρομμάτη στα στόπερ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από την πλευρά του, έβαλε τον Μάριο Οικονόμου δίπλα από τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και τον Λούκας Μπογέ στη δεξιά πτέρυγα.

Αν σκαλίσει κανείς την… σκαλέτα του ντέρμπι, θα δει πως οι πιο κλασικές ευκαιρίες του ματς, εκεί που απειλήθηκε το τσιμεντωμένο μηδέν ήταν από πλευράς Παναθηναϊκού.

Μία από τον Μακέντα (34’) σε φάση που οι πράσινοι έβγαλαν καθαρή κόντρα τρεις εναντίον δυο και άλλη μία από τον Μπουζούκη (66’), ο οποίος από το ύψος του πέναλτι, μόνος απέναντι στον Μπάρκα «ξύρισε» το κάθετο δοκάρι, σουτάροντας ανενόχλητος με το κακό του πόδι, το δεξί. Σημειολογικά, και οι δύο φάσεις ήρθαν από το στιλ που επέλεξε να δώσει ο Δώνης στην ομάδα του. Από πρέσινγκ πολύ ψηλά, που οδήγησαν σε εύκολα (και παραλίγο μοιραία) λάθη την ΑΕΚ.

το φιλμ του αγώνα στο Sportime

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (63′ Κάτσε), Μπουζούκης (84′ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (63′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (81′ Άλεφ), Μάνταλος, Μπογέ (72′ Γκάλο), Λιβάια, Πόνσε (78′ Κλωναρίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected