Basket

Ακτίνες Χ – Άλλο πρόσωπο ο ΠΑΟ στα εκτός έδρας

Του Γιώργου Χαρισιάδη

Tip : Σε αυτή τη στήλη θα γίνεται, μετά το πέρας κάθε αγωνιστικής, μια ευρύτερη ανάλυση για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων.

O Παναθηναϊκός των εκτός έδρας ματς δε θυμίζει σε τίποτα το πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και φαινόταν στα πρόσωπα των παικτών πως ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν πως με τέτοια απόδοση μπορούν να φύγουν με νίκη από τον αγώνα. Να σημειωθεί βέβαια πως η Εφές παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη και δε θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα που είχε. Ο Αταμάν εκμεταλλεύτηκε στο 100% τις αδυναμίες των πρασίνων. Φυσικά, του βγήκε και το πλάνο που είχε και κάπως έτσι οι «Τούρκοι» πέτυχαν μια σπουδαία νίκη.

Αρχικά, η Εφές με το καλημέρα έδειξε πως θέλει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Λάνγκφορντ ντουμπλάροντας τον από το ξεκίνημα και οδηγώντας τον σε κακές επιλογές. Επίσης έδινε το μακρινό σουτ στον Καλάθη, ο οποίος δεν είναι και ο καλύτερος σουτέρ των πρασίνων. Αστόχησε αρκετές φορές ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, δικαιώνοντας την επιλογή του Αταμάν. Επίσης, σε κάθε χαμένη επίθεση των πρασίνων, οι παίκτες της τουρκικής ομάδας, έτρεχαν στον αιφνιδιασμό και βρήκαν πολλούς εύκολους πόντους κόντρα στην αποδιοργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων. Έτσι βρήκε ρυθμό και ο Μπουμπουά και κάλυψε επάξια το κενό από την απουσία του Λάρκιν.

Ο Πασκουάλ προσπάθησε με αλλαγές να αλλάξει την εικόνα της ομάδος του στο 1ο ημίχρονο, αλλά ο Παππάς και ο Λεκαβίτσιους δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα και όλο το βάρος έπεσε αναγκαστικά στις πλάτες του Καλάθη. O Γκιστ ήταν ο καλύτερος παίκτης  για την ομάδα του, αγωνίστηκε σχεδόν όλο το 2ο ημίχρονο και του αξίζουν πολλά μπράβο για την κρυφή δουλειά που κάνει σ όλα τα φετινά ματς, αλλά και γιατί ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του στην 12αδα πριν τον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά αγωνίστηκε και ξεχώρισε για την ομάδα του.

Γενικά, θα έλεγε κανείς πως ο Παναθηναϊκός στο 1ο ημίχρονο αγωνίστηκε όπως ακριβώς και εναντίον του Ολυμπιακού. Τι εννοώ; Προσπαθούσε να βγάλει καλάθια (ειδικά στην 1η περίοδο που είχε 2 ασίστ, έναντι 6 των γηπεδούχων) από προσωπικές ενέργειες. Όμως, έπεφταν κυρίως πάνω στον Ντάνστον, που έκανε επίσης εξαιρετικό ματς για τους γηπεδούχους. Για την ιστορία έπιασε στη 2η θέση τον Μπουρούση, στη στατιστική κατηγορία των κοψιμάτων για την Ευρωλίγκα. Δεν τους βγήκε όμως, όπως στο προηγούμενο εντός έδρας ματς και έδιναν πολλές ευκαιρίες στους γηπεδούχους να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Έπειτα, τους έλλειπε και η ψυχολογία για να γυρίσουν την κατάσταση υπέρ τους.

Το παιχνίδι όμως αυτό έληξε και σειρά για τον Παναθηναϊκό έχει ένα πολύ κρίσιμο ματς την Κυριακή με τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα και έπειτα 2 πολύ δύσκολα παιχνίδια με Μπαρτσελόνα εντός και με την πληγωμένη Μπασκόνια εκτός. Όπως είπα και χτες για τον Ολυμπιακό, θέλει σωστή διαχείριση από παίκτες και προπονητή για να βγουν με όσο γίνεται θετικότερο πρόσημο από αυτήν την τριάδα αγώνων που ακολουθεί.

Καλό Σαββατοκύριακο και επανερχόμαστε στη διαβολοβδομάδα με περισσότερη ανάλυση.

ΥΓ.1 Πρώτο ματς για τον Βουγιούκα στην Ευρωλίγκα μετά από καιρό, σιγά σιγά θα βοηθήσει και αυτός με τον τρόπο του και την εμπειρία που διαθέτει.
ΥΓ.2 Δικαιώθηκα που είπα πως ένα ματς μεταξύ των αιωνίων δε δίνει το εισιτήριο για το Final4 στον νικητή και να που αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η δυσκολία της φετινής διοργάνωσης. Χωρίς φυσικά να υποτιμώ την Εφές, η οποία ξαναλέω έφτιαξε ένα πολύ καλό σύνολο.
ΥΓ.3 Δε γίνεται κάθε φορά να τα περιμένουμε όλα από τον Καλάθη, πρέπει να βρεθούν και άλλοι συμπαραστάτες στις δύσκολες βραδιές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected