Basket

“Βουνό” για τον ΠΑΟ το ματς με την Εφές

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στο πρώτο ημίχρονο και η Εφές ξέφυγε και «καθάρισε» τον αγώνα, επικρατώντας τελικά με 78-62.

Με αυτήν τη νίκη οι Τούρκοι ανέβηκαν στο 5-2, την ώρα που οι «πράσινοι» έχουν πλέον ρεκόρ 4-3 έπειτα από τις επτά πρώτες αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν στον αγώνα με διάθεση να παίξουν καλή άμυνα, αλλά το έκαναν μόνο για τα πρώτα τρία λεπτά. Στη συνέχεια κατέρρευσαν και δέχονταν πολύ εύκολα καλάθια. Ήταν τέτοια η εικόνα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ που μετά από κάθε αμυντικό ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι έβγαζαν εύκολα αιφνιδιασμό. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 19-11 και στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν, αλλά χειροτέρεψαν, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και το ελληνικό σύνολο να μην κάνει απολύτως τίποτα. Κάπως έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε κοντά στους είκοσι πόντους και το ημίχρονο έκλεισε με 44-28.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει σκληρή άμυνα και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που δεν κατάφερε ποτέ όμως ήταν να βρει ρυθμό στην επίθεση. Μοιραία, έστω κι αν η διαφορά δεν μεγάλωνε, δεν μπορούσε με αυτές τις συνθήκες να μειωθεί και ειδικότερα από τη στιγμή που το «τριφύλλι» δεν έβρισκε και λύσεις κυρίως από την περιφέρεια, με τους παίκτες του να είναι απογοητευτικά άστοχοι, ακόμα και σε λέι απ. Τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει και τελικά οι Τούρκοι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 78-62.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected