Κατηγορίες
Β ΕΠΣ Ημαθίας - Γ ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Ανακοινώθηκαν play off και στη Γ Ερασιτεχνική!

Συμπληρωματική προκήρυξη εξέδωσε σήμερα (20/11) η ΕΠΣ Ημαθίας, σχετικά με τη διεξαγωγή της Γ Ερασιτεχνικής, που ξεκίνησε φέτος στις 11 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε πως οι 13 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια και όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχει πολύ μεγάλο κίνητρο (μετά από πάρα πολλά χρόνια) για όλες τις συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα!

Ας δούμε τα βασικά σημεία της συμπληρωματικής προκήρυξης :

1. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 5η μέχρι και την 6η του 1ου ομίλου και τις θέσεις από την 5η μέχρι και την 7η του Β’, οριστικοποιούν τις θέσεις τους στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία των play-off.

2. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η της βαθμολογίας καθενός από τους ΔΥΟ (2) ομίλους στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off. Αυτές θα ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ τους βαθμούς που είχαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

3. Το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ΕΞΙ (6) αγωνιστικών ημερών, ενώ οι ομάδες θα αγωνιστούν σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, οι οποίες ορίζονται μετά από κλήρωση που θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας, σε χρόνο που θα καθοριστεί εγκαίρως από τη Διοργανώτρια Αρχή και πάντοτε μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

4. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις νέες τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Β΄ Ερασιτεχνική και την ίδια ώρα ορίζεται αγώνας κατάταξης μεταξύ των πρωταθλητριών των ΔΥΟ (2) ομιίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής για την ανάδειξη του πρωταθλητή της κατηγορίας που θα διεξαχθεί σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο, το οποίο θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος (το λεγόμενο μπαράζ υπερπρωταθλητή που ισχύει και στη Β Ερασιτεχνική).

5. ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στη Β’ Ερασιτεχνική, εκτός από τις ΔΥΟ (2) πρωταθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Γ και οι ΔΥΟ (2) δευτεραθλήτριες των ΔΥΟ (2) ομίλων της κατηγορίας.

Για τις άλλες ομάδες ισχύει η παρακάτω προϋπόθεση :

Αν Βέροια και Νίκη Αγκαθιάς παραμείνουν στη Γ Εθνική (κάτι πάρα πολύ πιθανό δεδομένου της δυναμικής τους) αυτόματα ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ και οι ΔΥΟ (2) τριταθλήτριες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας.

Σε περίπτωση ΕΝΟΣ (1) υποβιβασμού από τη Γ΄ Εθνική, ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ η ΜΙΑ (1) ομάδα από τις ΔΥΟ (2) τριταθλήτριες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής, σύμφωνα με τα
κριτήρια που ορίζει το άρθρο 20, παρ. 16 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Σωματείων.

Σε περίπτωση ΔΥΟ (2) υποβιβασμών από τη Γ΄ Εθνική, ΔΕΝ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ καμία άλλη ομάδα πέραν των όσων αναφέρονται ανωτέρω.

Ολόκληρη η προκήρυξη ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected