Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ψηφίστηκε ο καλύτερος τερματάς στις ΗΠΑ. Από σήμερα είναι παίκτης της Σίτι! (vid)

Τον κορυφαίο πορτιέρο των ΗΠΑ κάνει δικό της η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα πέρασε από εξετάσεις και θα ανακοινωθεί ο Ζακ Τόμας Στέφεν των Κολόμπους Κρου!

Όπως αναφέρει το youngtalents, ο 23χρονος ύψους 1,87 μ. πορτιέρο που αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του MLS για το 2018 θα κοστίσει στους πρωταθλητές σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια κάτι που συνιστά νέο ρεκόρ για παίκτη της θέσης του από το MLS.

Έως τώρα η ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα από τις ΗΠΑ ήταν αυτή του Τιμ Χάουαρντ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003 αντί 3 εκ. δολαρίων.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα που ήθελε ενίσχυση στον «άσσο», ξεχώρισε τον Στέφεν αλλά επειδή δεν έχει άδεια παραμονής στην Αγγλία θα σταλεί δανεικός σε μία εκ των Χιρόνα ή Νις μέχρι το καλοκαίρι.

Είχε εντυπωσιάσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο στο φιλικό των ΗΠΑ κόντρα στην πρωταθλήτρια Κόσμου Γαλλία (1-1), λίγο πριν το Μουντιάλ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός ταλαντούχος πορτιέρο περνάει τον Ατλαντικό. Σε ηλικία 19 ετών η Φράιμπουργκ τον εντόπισε στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και τον έκανε δικό της.

Ο Στέφεν είπε «ναι» στην πρόκληση της Bundesliga αφήνοντας πίσω τις σπουδές του στο Maryland αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Για την ακρίβεια έπαιξε μόνο στη δεύτερη ομάδα της Φράιμπουργκ και επέστρεψε άρον άρον στην Αμερική έναν χρόνο μετά.

Η συγκεκριμένη επιλογή του αποδείχθηκε σωστή καθώς με τους Κρου καθιερώθηκε αγωνίστηκε αρχικά στην U21 των ΗΠΑ και τώρα είναι ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected