Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – “Στάση” Μακροχώρι για τον ΦΑΣ Νάουσα, άνω κάτω η μάχη του τίτλου! (σκόρερς, φύλλο αγώνα 14ης αγωνιστικής)

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη παρακαταθήκη για το νέο έτος, ήτοι την κατάσταση που αφήνουν οι ομάδες της Α Ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας με τη λήξη της 14ης και τελευταίας για φέτος αγωνιστικής στην κατηγορία!

Δύο ομάδες (ΦΑΣ Νάουσα και ΓΑΣ Ροδοχωρίου) ισοβαθμούν στην κορυφή, άλλες δύο βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών (ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας-Αγροτικός Αστέρας Πλατέος) ενώ μόλις στο -5 βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, που έχει αποδείξει πως μπορεί να μπει…σφήνα για τον τίτλο!

“Χαμός” γίνεται και στην ουρά ή για να ακριβολογούμε, στη μάχη της αποφυγής των play out! Από την 8η έως τη 12η θέση, τις ομάδες τις χωρίζουν μόλις δύο νίκες, ενώ κανείς δεν μπορεί να προϊδεάσει την πορεία του ΑΟ Μαρίνας, του Εθνικού Κλειδιού, του Φίλιππου Μελίκης και του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, όταν σε δύο εβδομάδες ανοίγει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Η τρίτη φετινή ισοπαλία του ΦΑΣ Νάουσα, αυτή τη φορά στο Μακροχώρι, άλλαξε άρδην την εικόνα της κορυφής στην Α Ερασιτεχνική. Η ομάδα του Γόλη Ηλιάδη, αποδείχτηκε “σκληρό καρύδι” και προηγήθηκε στο σκορ με τον Κώστα Τσιάμπα, αναγκάζοντας τους “κυανολεύκους” να ρισκάρουν. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Στέλιου Νύρλα στις αρχές του δευτέρου μέρος αλλά και η αποβολή του σκόρερ για τους γηπεδούχους, έδειχνε πως αργά ή γρήγορα η πλάστιγγα θα έγερνε, όμως το Μακροχώρι κατόρθωσε να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα και να προβεί πιο ήρεμο πλέον, στην απαραίτητη ανασυγκρότηση μέσα στην περίοδο των εορτών.

Η ισοπαλία αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον ΓΑΣ Ροδοχωρίου να “πιάσει” κορυφή. Μπορεί να μην είχαν ανάλογη απόδοση, οι “κιτρινομπλέ” όμως είχαν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις και με “δράστη” τον Γιώργο Μουρουζίδη (σκόραρε δις, τη μία από τα 11 βήματα) πήραν το τρίποντο και ανέβηκαν και πάλι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πάλεψε ο ΑΟΜ, όμως δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο -2 από την κορυφή βρίσκεται πλέον ο εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών, ο Σάκης Παγγούρας έχει βρει τον τρόπο να παίρνει το 100% από τους διαθέσιμους παίκτες και με τις συνεχόμενες επιτυχίες, να βρεθεί μια ανάσα από την κορυφή. Σήμερα όμως βρήκαν απέναντι τους αποφασιστικούς “κοκκινόμαυρους”, που στο πρώτο ημίχρονο είχαν καλές στιγμές για να πάρουν προβάδισμα, όμως είτε λόγω Θεοδώρου είτε λόγω αστοχίας, δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια όμως “μίλησε” η επιθετική δεινότητα του Μάριου Αργυρόπουλου, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε θα κάνει…Χριστούγεννα από την κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για διαιτητικές αποφάσεις αλλά και γενικότερα για τη συμπεριφορά των ρέφερι προς την ομάδα τους.

Μια ακόμη νίκη, την 4η συνεχόμενη και την 6 στα τελευταία 7 παιχνίδια, σημείωσε ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος. Η ομάδα του Τάσου Χουρσουζίδη επικράτησε με 2-1 του Μέγα Αλέξανδρου στην Αγία Μαρίνα και βρίσκεται κι αυτή με τη σειρά της στο -2 από την κορυφή. Το ρόλο του σκόρερ ανέλαβε αυτή τη φορά ο Μοσχόπουλος, που πέτυχε δύο τέρματα για την ομάδα του (το πρώτο από τα 11 βήματα), ενώ για τους “κυανόλευκους” (που γνώρισαν την 7η φετινή ήττα τους) μείωσε ο Σάκης Παπαδής.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2018 ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων. Οι “πράσινοι”, παρά την απουσία του Δημήτρη Πρίντζιου από τον πάγκο (εκτέλεσε χρέη προπονητή ο Σάκης Λαγογιάννης, που τα πήγε περίφημα!) επικράτησαν με το ευρύ 4-1 του Εθνικού Κλειδιού και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους 5 βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα, το περιβραχιόνιο που φόρεσε ο 17χρονος Σωτηράκης, που είναι ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία της ομάδας μετά τον Βασίλη Παπαδόπουλο!

Σπουδαία ισοπαλία για τον Φίλιππο Μελίκης στον Κοπανό! Η ομάδα του Γιώργο Ντάμτσιου επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία και κατάφερε να φύγει αλώβητη από μια δύσκολη έδρα, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά από τον 14ο Εθνικό Κλειδιού στον έναν βαθμό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 36′ με τον Χρήστο Οικονόμου, όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μαμουτόπουλος ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσια και τελικά έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ματς στο Παλαιοχώρι ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕ Χαρίεσσας. Οι δύο “κιτρινόμαυρες” ομάδες μοιράστηκαν και τους βαθμούς στο σημερινό παιχνίδι, ένα αποτέλεσμα που ομολογουμένως δεν ευνοεί καμία καθώς δεν τις αφήνει να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν λίγο πριν την ανάπαυλα με τον Μπακιρτζή, όμως ο Πίτος έφερε το ματς στα ίσια, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Τέλος στο ΔΑΚ Νάουσας, ο Αχιλλέας ήταν αυτός που ανάσανε βαθμολογικά και…βύθισε ακόμη περισσότερο τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Οι “κυανόλευκοι” είχαν κορυφαίο παίκτη τον…αειθαλή, Σάκη Παπατάνο ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, ενώ το τέρμα που σημείωσε ο Τασιώνας είναι το δεύτερο πιο γρήγορο της φετινής σεζόν μετά από του Άγγελου Καραντουλαμά, στο 30ο δευτερόλεπτο της συνάντησης της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος και την ΑΕ Χαρίεσσας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και τα φύλλα αγώνος :

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Αγροτικός Αστέρας Πλατέος  1-2 (49′ Παπαδής / 22′ πεν-45+ Μοσχόπουλος)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Κελεσίδη και Γιάντση

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας : Ιωακειμίδης, Κουβατσίδης (81′ Μουχτάρης), Τουλουμτζής (76′ Πατσιαβούρας), Βοριαζίδης, Τζάνι (46′ Τάσο), Σερασκιέρης, Συμπεθέρης, Κουτρουλιάς (68′ Κολίτσης), Παπαδής, Τσακαλίδης, Κούβαρος Μ.

Αγροτικός Αστέρας Πλατέος : Μουσκεφτάρας, Μοσχόπουλος, Ιορδανόπουλος, Καραούσογλου (81′ Παπακωνσταντίνου), Μπαντής, Ελευθεριάδης, Κούκλης, Αντωνίου (90′ Σκεντερίδης), Καραντουλαμάς, Χαλβατζής (90+ Τοπαλίδης), Κίρτσογλου


ΑΟ Μαρίνας – ΓΑΣ Ροδοχωρίου  0-2 (37′-53′ πεν Μουρουζίδης)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Κελεσίδη και Γιάντση

Συνθέσεις

ΑΟ Μαρίνας : Αντιφάκος, Τσέλιος Κ., Σαρακατσιάνος (78′ Καραγκούνης), Αγγελίδης, Μποζίνης, Τσαλίλης, Ντατσής, Πουτακίδης, Δάτσης (70′ Ιωαννίδης), Μισαηλίδης (88′ Τοπασίδης), Γραμματικός

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Καζεπίδης, Παπαδόπουλος Δ. (46′ Πατατούκας), Λίπε, Μαγγίζης, Τενεκετζή, Μισιρλίδης (75′ Μωυσίδης), Παπαδόπουλος Ν., Ουέλινγκτον, Κοτζαχρήστος (88′ Τσαγκεράς), Βούλγαρης (89′ Φράγγης), Μουρουζίδης


Μακροχώρι – ΦΑΣ Νάουσα  1-1 (21′ Τσιάμπας Κ. / 59′ Νίρλας πεν)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Νησελίτη και Παζαρτζικλή

Αποβολές : Τσιάμπας Κ. (57′), Τόσιος (79′)

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Θεοδοσιάδης, Τσολακίδης, Ηλιάδης, Τσιάμπας Κ., Δαλήγγαρος, Τσακαλίδης, Πίκος, Δημητριάδης, Λιλιόπουλος, Βοργιατζίδης (72′ Ψάλτης Ν.), Τσιάμπας Η.

ΦΑΣ Νάουσα : Νομικός, Παπακωνσταντίνου (78′ Στογιάννης), Περηφανόπουλος, Παντζαρτζίδης, Μαντώς, Λαμπριανίδης, Δασκαλάκης (46′ Νύρλας), Λαφάρας, Τόσιος, Κουκουράκης, Νίκου


Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Εθνικός Κλειδιού  4-1 (22′ Παπαδόπουλος Ε., 47′ Πέικος, 68′ Κιρκιλιανίδης Γ., 69′ Αναδολού / 90+ Καλυβιώτης Δ.)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Λαζάρου, με βοηθούς τους κ.κ. Τράντο και Ρηγόπουλο

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Κωνσταντινόπουλος, Παπαδόπουλος Α., Πέικος, Χατζόπουλος (35′ Βλάχος), Κιρκιλιανίδης Η., Σωτηράκης, Κιρκιλιανίδης Γ. (70′ Γιοβανόπουλος), Ανδρίτσος, Αναδολού, Λίτσι, Παπαδόπουλος Ε.

Εθνικός Κλειδιού : Σαπουνόπουλος, Δούλιας, Γιαννακός Σ., Οικονομόπουλος, Χατζηπαναγής, Καϊμακαμίδης Τ., Περηφανόπουλος Θ., Κεχαγιάς Α., Περηφανόπουλος Α., Τούνης (65′ Δρακούλης), Καλυβιώτης Δ.


ΓΑΣ Κοπανού – Φίλιππος Μελίκης  1-1 (36′ Οικονόμου Χ. / 48′ Μαμουτόπουλος)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Χριστοδούλου Γ. και Βαλκάνο

Συνθέσεις

ΓΑΣ Κοπανού : Κασαπίδης, Πρόιος Δ., Πρόιος Χ., Μποζίνης, Τζιβάρας, Θεοδωρίδης, Κοσμάς (87′ Κωνσταντινίδης), Οικονόμου Χ., Μπούφι, Σπανός, Παρθενόπουλος

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Ντόβας, Παρσόπουλος, Καρατάσιος, Παράσχος (75′ Φραδέλος), Τεγούσης, Κίτσα (79′ Τσιλίκας / 90+ Κουμούρας), Μαμουτόπουλος, Μαρτζέλος, Μάρκου, Καραγκιοζόπουλος


Αχιλλέας Νέας Στράντζας Νάουσας – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας  3-0 (2′ Τασιώνας, 42′-66′ Παπατάνος)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδάκη και Τσιουγγαρή

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νέας Στράντζας Νάουσας : Φικιάρης, Δημητρίου, Στογιάννος Ρ. (57′ Μπαξεβάνος), Βακαλίδης, Μάραντης, Μίσκος (77′ Λαμπρίτσιος), Σαξώνης (63′ Ταχυδρομίδης), Παπατάνος, Τασιώνας (63′ Ρώσσιος), Μπράτσης, Κακούδης

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Τότσκας, Μιχαλόπουλος, Σερασκιέρης, Δάμτσιος, Γκιλιόπουλος, Εμμανουηλίδης, Ντόβας, Σουλιώτης, Δήμου, Χασιώτης, Δαδόπουλος (76′ Χειμώνας)


Άρης Παλαιοχωρίου – ΑΕ Χαρίεσσας  1-1 (45+ Μπακιρτζής / 51′ Πίτος)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Πίτος, με βοηθούς τους κ.κ. Ιασωνίδη και Γιαγκιτζόγλου

Συνθέσεις

Άρης Παλαιοχωρίου : Θεοδωρίδης, Αρβανίτης (79′ Νατσικόπουλος), Παντόπουλος, Βασιλείου, Νικολόπουλος, Γκιουλέκας, Ρογιάννης, Μιχαηλίδης Π., Μπακιρτζής, Βεζυργιανόπουλος, Πέτγαζλης (41′ Ατανάσοφ)

ΑΕ Χαρίεσσας : Ηλιάδης, Πίτος, Πανάγος, Δελητζάκης, Λύτης, Δίντσης, Κοτσογιαννίδης, Μπάμπος, Κουλιανίδης (90′ Αμπαρλής), Ίντος (30′ Κατσιγιαννόπουλος / 90+ Αναδός), Δημητρούσης


ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Κεραυνός Επισκοπής  2-0 (34′-79′ Αργυρόπουλος)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Δεβετζίδη

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Λαδάς, Κούκλας Αρ., Μπουκλάς, Κίτσας Ε., Χαρισούδης, Κίτσας Ν. (64′ Κούκλας Π.), Αργυρόπουλος, Πέτκος, Κούκλας Χ. (765′ Αραμπατζής), Βουλγαρόπουλος

Κεραυνός Επισκοπής : Λίκα, Μιχαηλίδης, Βοτάρης, Μουζάκι, Καρυπίδης, Τουμαράς, Τσόπτσης (83′ Αδαμίδης Χ.), Αλμαλιώτης, Δήμου, Αναστασιάδης, Ντέλλας

Βαθμολογία

Β
1 ΦΑΣ Νάουσα 36
2 ΓΑΣ Ροδοχωρίου 36
3 ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 34
4 Αγρ.Αστ.Πλατέος 34
5 Μ.Αλεξ.Τρικάλων 31
6 ΓΑΣ Κοπανού 23
7 ΑΕ Χαρίεσσας 19
8 Κεραυνός Επισκοπής 18
9 Μ.Αλεξ.Αγ.Μαρίνας 17
10 Άρης Παλαιοχωρίου 16
11 Αχιλλέας Ν.Στράντζας 15
12 Μακροχώρι 13
13 ΑΟ Μαρίνας 10
14 Εθνικός Κλειδιού 9
15 Φίλιππος Μελίκης 8
16 Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας 4

Σκόρερς

Αργυρόπουλος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 18
Καραντουλαμάς Αγρ.Αστ.Πλατέος 17
Παρσόπουλος Μ.Αλεξ.Τρικάλων 15
Μουρουζίδης ΓΑΣ Ροδοχωρίου 14
Ντέλλας Κεραυνός Επισκοπής 10
Μπρέγκου ΓΑΣ Ροδοχωρίου 9
Ανδρίτσος Μελίκη/Τρίκαλα 7
Δασκαλάκης ΦΑΣ Νάουσα 7
Λίτσι Μ.Αλεξ.Τρικάλων 7
Μπράτσης Αχιλλέας Ν.Στράντζας 7

Επόμενη αγωνιστική (15η, 5/1/2019)

Αγροτικός Αστέρας Πλατέος – ΓΑΣ Ροδοχωρίου

ΦΑΣ Νάουσα – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

Εθνικός Κλειδιού – ΑΟ Μαρίνας

Φίλιππος Μελίκης – Μακροχώρι

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

ΑΕ Χαρίεσσας – ΓΑΣ Κοπανού

Κεραυνός Επισκοπής – Αχιλλέας Νέας Στράντζας Νάουσας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Άρης Παλαιοχωρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected