Κατηγορίες
Basket

Απόλυτο…αφεντικό ο Ιωνικός, σπουδαία “διπλά” για Αγιά και Χαρίλαο Τρικούπη (αποτελέσματα, βαθμολογία 10ης αγωνιστικής)

Στις νίκες επέστρεψε ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Διαγόρα Δρυοπιδέων στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Παραμένει στην κορυφή ο Ηρακλής που νίκησε τον Κόροιβο. Εκτός έδρας νίκες για Ερμή Αγιάς και Χαρίλαο Τρικούπη κόντρα σε Μαρούσι και Αμύντα αντίστοιχα. Έχει ακόμα σφυγμό ο Εθνικός.

Αγωνιστική με πολλές εκτός έδρας νίκες ήταν η 10η, η οποία ολοκλήρωσε και το 1/3 του φετινού πρωταθλήματος. Η κορυφή δεν άλλαξε, με τον Ηρακλή να παραμένει μόνος πρώτος, ενώ το διπλό του Ιωνικού στο Αιγάλεω, διατήρησε την ομάδα της Νίκαιας στη 2η θέση. Ένας μικρός… χαμός επικρατεί από εκεί και έπειτα, μιας και 6 ομάδες ισοβαθμούν και δείχνουν ότι θα είναι αυτές που θα δώσουν τη μάχη για τα Playoffs.

Επιστροφή στις νίκες με στυλ

Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Ιωνικός Νικαίας επί του Διαγόρα Δρυοπιδέων, επικρατώντας στο ντέρμπι της αγωνιστικής με 78-89. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα ξεκίνησαν εκπληκτικά τον αγώνα και βρέθηκαν από νωρίς να προηγούνται με διαφορά στο σκορ, ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με +10. Στο β’ δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Κουκά που πέτυχε 19 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, όμως ο Ιωνικός διατηρούσε το υπέρ του σκορ. Στο γ’ δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι βρήκαν στο πρόσωπο του νεοαποκτηθέντα, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον άνθρωπο τους, κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ, με το 54-71 να αποτελεί και μία εκ των μεγαλύτερων διαφορών του αγώνα. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ, ο Ιωνικός είχε κατεβάσει στροφές, με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 78-89. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με τον διεθνή φόργουορντ/σέντερ στην παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του Ιωνικού να πετυχαίνει 20 πόντους με 7 ριμπάουντ. Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι και ο Καράμπουλας με 17 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Με φόρα από τον Ιωνικό

Την 6η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και συνολικά 9η σε 10 αγώνες πανηγύρισε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε του Κοροίβου με 78-68 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο «γηραιός», ο οποίος ερχόταν με… σπασμένα φρένα από τη νίκη κόντρα στον Ιωνικό μεσοβδόμαδα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία από τις πλέον μαχητικές ομάδες της κατηγορίας. Αυτό έδειξε άλλωστε και το α’ δεκάλεπτο, όταν οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ και παρά το αρχικό 17-9, ένα σερί 6-13, έφερε τον Κόροιβο σε απόσταση βολής στο τέλος της περιόδου. Το β’ δεκάλεπτο ήταν και αυτό που δημιούργησε ουσιαστικά τη διαφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το επιμέρους 20-11 έφερε το σκορ στο 43-33, με τον Πολυτάρχου να βρίσκεται σε… φρενήρη ρυθμό, πετυχαίνοντας συνολικά 23 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Κώστα Σορώτου ισορρόπησαν την κατάσταση, όμως δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν στο σκορ, με το τελικό 88-78 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν μία ακόμα νίκη.

Ζει το όνειρο του

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Αμαρουσίου πέτυχε ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος επιβλήθηκε της ομάδας από τα Βόρεια Προάστια με 74-82. Μπορεί το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά να φαινόταν αμφίρροπο, όμως η συνέχεια άνηκε στους Θεσσαλούς, οι οποίοι με το επιμέρους 14-22 άνοιξαν τη διαφορά και μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 29-38. Στο γ’ δεκάλεπτο οι παίκτες του Κώστα Κεραμιδά ισορρόπησαν το σκορ και με τους Ξυδά και Στασινό κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά και ισοφαρίσουν σε 53-53, όμως το τρίποντο του Τσιαμπαλή στο φινάλε έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ερμή. Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Ερμή να είναι κυρίαρχος στο κλειστό του Αγ. Θωμά και να βρίσκεται ακόμα και με +10 στο σκορ (62-72), με το Μαρούσι να μην μπορεί να ακολουθήσει σε αυτούς τους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να έρθει ένα πολύ σπουδαίο διπλό για τον Ερμή, ο οποίος είναι πλέον μόνος 3ος στη βαθμολογία. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ρίχαρντ Κούκσιτς με 27 πόντους και 4 ριμπάουντ. Άγγιξε για ένα ακόμα παιχνίδι σχεδόν το… τέλειο ο Νέστορας Κόμματος με 6 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Ανάσα ζωής και με διπλό

Τις δυνατότητες του με τον Ντίνο Καλαμπάκο στον πάγκο του έδειξε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Αμύντα με 68-83. Οι δύο ομάδες κονταροχτυπήθηκαν στα ίσα στα πρώτα λεπτά, με καμία από τις ομάδες να μην ξεφεύγει στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα. Η διαφορά στο σκορ άνοιξε στο β’ δεκάλεπτο, όταν το επιμέρους 13-22, δημιούργησε μία διψήφια διαφορά πόντων για τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος είχε τον απόλυτο έλεγχο χάρη στον Στεφάν Τζόρτζεβιτς που είχε τον απόλυτο έλεγχο κάτω από το καλάθι. Ο έμπειρος σέντερ πέτυχε συνολικά 19 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Στάθη Παπαδιονυσίου που πέτυχε ισάριθμους πόντους και μάζεψε και 5 ριμπάουντ. Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά στο β’ ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μειώσουν χωρίς αποτέλεσμα. Από τον Αμύντα εκφράστηκαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας ότι η διαιτητική τριάδα βοήθησε στο τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Εθνικός – Ευρώπη Πευκοχωρίου 84-80
Ψυχικό – Καστοριά 62-65
Καρδίτσα – Απόλλων Πατρών 91-84
Μαρούσι – Ερμής Αγιάς 74-82
Αμύντας – Χαρίλαος Τρικούπης 68-83
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Ιωνικός Νικαίας 78-89
Ιπποκράτης Κω – Καβάλα 77-63
Ηρακλής – Κόροιβος 78-68

τα φύλλα αγώνος στο basketblog.gr

Η βαθμολογία

Β
1 Ηρακλής 19
2 Ιωνικός Νίκαιας 18
3 Ερμής Αγιάς 17
4 Διαγόρας Δρυοπιδέων 16
5 Ψυχικό 16
6 Καστοριά 16
7 Καρδίτσα 16
8 Αμύντας 16
9 Ιπποκράτης Κω 16
10 Κόροιβος Αμαλιάδας 15
11 Μαρούσι 14
12 Πευκοχώρι 14
13 Χαρίλαος Τρικούπης 13
14 Απόλλων Πάτρας 12
15 Καβάλα 11
16 Εθνικός 11
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected