Διάφορα

Συγκλονιστική ιστορία! Αφαίρεσαν την υποστήριξη στον εγκεφαλικά νεκρό πατέρα τους, αλλά εκείνος έζησε!

Απίστευτο περιστατικό στην Νεμπράσκα με πρωταγωνιστή έναν 61χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό.

Ανεξαρτήτως αν πιστεύει κανείς ή όχι, την συγκεκριμένη περίπτωση μόνο ως θαύμα μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς για έναν άνθρωπο στον οποίο αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη, αλλά παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκρός, συνέχισε να ζει ακόμη…

Ο Σκοτ Μαρ λοιπόν, στις 12 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά τα 61α γενέθλιά του, βρέθηκε από τα παιδιά του ξαπλωμένος στο κρεβάτι, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Αμέσως τον μετέφεραν στο Methodist Hospital όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να μπει σε μηχανική υποστήριξη στην εντατική.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, με τις μέρες να έχουν περάσει χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο σημάδι βελτίωσης, τα παιδιά του κλήθηκαν να πάρουν μία σκληρή απόφαση. Αν θα του αφαιρούσαν την μηχανική υποστήριξη, από τη στιγμή που οι γιατροί έλεγαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Η ατάκα που έλεγε στα παιδιά του ότι δεν ήθελε να τον βλέπουν καθηλωμένο στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, τα ανάγκασε να δώσουν την συγκατάθεσή τους.

«Τον αποχαιρετήσαμε, του αφαίρεσαν την υποστήριξη και έκλεισαν οι οθόνες», είπε η κόρη του Πρέστον και συμπλήρωσε: «Εκείνος όμως συνέχισε να αναπνέει μόνος του. Το επόμενο πρωί του είπα να κουνήσει τα δάχτυλά του και το έκανε. Του είπα να κάνει το ίδιο και με τα δάχτυλα των ποδιών του και τα κατάφερε.

Αμέσως οι γιατροί του έκαναν νέες εξετάσεις που έδειξαν ότι τελικά δεν είχε υποστεί εγκεφαλικό, αλλά έπασχε από το «posterior reversible encephalopathy syndrome» που του προκάλεσε όλο αυτό. Έτσι, πλέον είναι σπίτι του και αναρρώνει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected