Κατηγορίες
Αθλήματα

Θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη, συνεχίζει στον 3ο γύρο! (vid)

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και η Μαρία Σάκκαρη έφυγε νικήτρια από το Court 3 της Μελβούρνης, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στον 3ο γύρο του Australian Open!

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό γλέντι που στήθηκε σήμερα στο Court 3 του Melbourne Park, καθώς επιβλήθηκε της Astra Sharma με 6-1, 6-4 σε 65 μόλις λεπτά!

Είχε προηγηθεί η πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του Australian Open, με τη νίκη του στο ίδιο γήπεδο επί του Viktor Troicki με 3-1 σετ.

Η Σάκκαρη ακολούθησε τον Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του αυστραλιανού major, όπου θα βρεθεί για 2η φορά στην καριέρα της, μετά από το 2017. Επίσης θα είναι για 5η φορά στην καριέρα της σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης και θα προσπαθήσει να πετύχει το μεγάλο της στόχο για το 2019, που είναι να αγωνιστεί στη δεύτερη εβδομάδα ενός Slam.

Παρά τις προσπάθειες των Αυστραλών φιλάθλων να στηρίξουν ανά διαστήματα την Sharma, που γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη αλλά ζει στο Περθ και εκπροσωπεί την Αυστραλία, οι Έλληνες ομογενείς ήταν οι μόνοι που ακουγόντουσαν στο γήπεδο.

Η Σάκκαρη, η οποία δήλωσε και μετά τον πρώτο της αγώνα ότι αντλεί μεγάλη δύναμη από την ελληνική κερκίδα στη Μελβούρνη, έκανε ένα εντυπωσιακό 1ο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-1 σε 25 μόλις λεπτά.

Η Sharma ελάττωσε σημαντικά τα λάθη της στο 2ο σετ και έκανε τη Μαρία να δουλέψει σκληρά και να παλέψει για τη νίκη. Οι δυο παίκτριες είχαν από ένα χαμένο break point στα πρώτα δυο games του σετ και η 23χρονη Αυστραλή έμεινε μπροστά χάρη στο σερβίς της, μέχρι και το 7ο game (4-3).

Στο 8ο game η Σάκκαρη ένιωσε απειλή, αλλά έμεινε ψύχραιμη και από το 30-30 πήρε τους δυο πολύ σημαντικούς επόμενους πόντους για να κάνει το 4-4 και στο 9ο game έκανε το break που έλυσε τις διαφορές των δυο παικτριών στο σετ, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Με την ψυχολογία στα ύψη, η 23χρονη πρωταθλήτριά μας ολοκλήρωσε την πρόκριση με ένα love service game.

Στον 3ο γύρο του Australian Open, περιμένει μια μεγάλη πρόκληση τη Σάκκαρη, καθώς θα αναμετρηθεί με την κορυφαία Αυστραλή τενίστρια, Ashleigh Barty. Η τελευταία, Νο. 15 στο ταμπλό, κέρδισε “καθαρά” τη Yafan Wang με 6-2, 6-3 και συνέχισε την πολύ καλή πορεία της στο 2019, φτάνοντας τις 6 νίκες σε 7 αναμετρήσεις. Έχασε μόνο τον τελικό του Sydney International από την Petra Kvitova, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected