Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στα ημιτελικά και η δήλωση του

Μετά την ερώτηση του tennisnews.gr μέσω του ανταποκριτή στη Μελβούρνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε τι πραγματικά σκέφτεται για τον επερχόμενο αγώνα του με τον Rafael Nadal.

O Rafael Nadal ήταν ήδη κοντά στη νίκη (την οποία τελικά πήρε) απέναντι στον Frances Tiafoe, όταν ο Τσιτσιπάς βρισκόταν στην αίθουσα Τύπου για την καθιερωμένη συνέντευξη μετά τη δική του νίκη.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας έχει παίξει άλλες 2 φορές με τον Ισπανό, στους δυο πρώτους του τελικούς στο tour, σε Βαρκελώνη και Τορόντο. Στη Βαρκελώνη είχε ηττηθεί με 6-1, 6-2, στο Τορόντο όμως είχε γίνει πολύ επικίνδυνος στο 2ο σετ, πριν ηττηθεί με 6-2, 7-6 (4).

Όπως απάντησε στην ερώτηση του ανταποκριτή μας στη Μελβούρνη, Βασίλη Ρουμελιώτη, πιστεύει στον εαυτό του, πιστεύει στη νίκη και θεωρεί πως αυτές οι ήττες θα τον βοηθήσουν, καθώς γνωρίζει πολλά περισσότερα πλέον για το παιχνίδι του Ισπανού.

“Πείσμωσα πάρα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω πολλές ευκαιρίες να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω, γιατί ξέρω πως παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι όντως μπορώ να τον κερδίσω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικες που χρησιμοποιεί μες στο γήπεδο και θα ήταν η μεγαλύτερη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω νικητής. Το θέλω πάρα πολύ.”

Για τη δυσκολία που είχε να παραμείνει συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στο στόχο του, μετά την πολύ μεγάλη νίκη επί του Federer, ο Στέφανος είπε: “Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, έπειτα από δυο μέρες να βγω και να έχω τα ίδια επίπεδα συγκέντρωσης στον αγώνα, να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Ήθελα πάρα πολύ να βγω και να παίξω καλό τένις, όπως και με τον Federer. Ξέρω ότι η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική για μένα, αλλά έχω μεγαλύτερους στόχους από αυτό. Με χαροποιεί πάρα πολύ που κατάφερε και έπαιξα καλό τένις σήμερα. Έπαιξα ποιοτικό τένις και έδειξα δυνατός.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected