Κατηγορίες
Basket

Από…γλωσσοδέτης, αρχηγός στο All Star! (vids)

Λίγα χρόνια πριν δεν μπορούσαν καν να προφέρουν το επώνυμό του. Πλέον, όχι μόνο το έχουν μάθει, αλλά το επιλέγουν κιόλας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σάρωσε στην ψηφοφορία του ΝΒΑ για το φετινό All Star Game και το Basketa.gr θυμάται, καρέ καρέ, την άνοδό του προς την καταξίωση.

Το επώνυμο του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ αποτέλεσε «γρίφο» για δυνατούς λύτες την πρώτη χρονιά του στο «μαγικό κόσμο». Μόνο ο ίδιος μπορούσε να προφέρει σωστά το επώνυμό του, με τους περισσότερους να προτιμούν τον φωνάζουν απλώς «Giannis».

Γλωσσοδέτης αποδείχθηκε αρχικά το όνομά του και για τους φιλάθλους των «ελαφιών». Πλέον άπαντες τον λατρεύουν και, φυσικά όλοι ξέρουν πώς ονομάζεται…

Ακόμα και για τους συμπαίκτες του στο Μιλγουόκι το επώνυμό του αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να αρθρωθεί σωστά…

Με τα κατορθώματά του εντός παρκέ, όμως, όλοι άρχισαν να μιλούν για εκείνον, μαθαίνοντας φυσικά ακριβώς πώς τον λένε. Στην πρώτη παρουσία του σε All Star, στη Νέα Ορλεάνη, δεν συμμετείχε στο παιχνίδι των «μεγάλων», αλλά στους ρούκι, καθώς και στο διαγωνισμό δεξιοτήτων. Είχε συγκεντρώσει, τότε, 55.014 ψήφους από τους φιλάθλους. Φέτος έφθασε τις 4.375.747!

Στη Νέα Υόρκη, ένα χρόνο μετά, συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο διαγωνισμό καρφωμάτων. Δεν προκρίθηκε στον τελικό, τον οποίο κέρδισε ο Ζακ Λαβίν, αλλά το διασκέδασε μαζί με τον αδερφό του Θανάση. Την παράσταση βέβαια έκλεψε η είσοδός του, με την ελληνική σημασία να δεσπόζει.

Το 2017 ο «Greek Freak» έγινε ο πρώτος Έλληνας που ψηφίστηκε να πάρει μέρος στο All Star Game, που εκείνη τη χρονιά φιλοξενήθηκε και πάλι στη Νέα Ορλεάνη και το «Smoothie King Center».

Πέρυσι, στο Λος Άντζελες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στο All Star Game του ΝΒΑ ως βασικός, έχοντας -στην Ανατολή– τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή στην ψηφοφορία των φιλάθλων (2.530.211 ψήφους αντί 2.638.294 του Λεμπρόν Τζέιμς) και τις περισσότερες ψήφους ανάμεσα στους NBAers (226 αντί 220 του «βασιλιά»). Στις επιλογές των δημοσιογράφων, αμφότεροι συγκέντρωσαν 99 ψήφους.

Φέτος, ο Έλληνας διεθνής επιλέχθηκε να είναι αρχηγός και θα διαλέξει εκείνος τους συμπαίκτες του. Αξίζει να σημειωθεί πως σάρωσε στην ψηφοφορία στην Ανατολή, κερδίζοντας την προτίμηση 269 παικτών του ΝΒΑ, με το δεύτερο Καουάι Λέοναρντ να έχει 189. Στη Δύση ο Λεμπρόν Τζέιμς τον ξεπέρασε στις προτιμήσεις του κοινού, με 4.620.809 ψήφους, αλλά τον ψήφισαν 174 παίκτες και 78 δημοσιογράφοι. Στην Ανατολή, τον «Greek Freak», το Λέοναρντ και τον Τζόελ Εμπίντ τους ψήφισαν 99 δημοσιογράφοι. Υπάρχει, άραγε, κανείς πλέον που δεν μπορεί να προφέρει σωστά το επώνυμό του;..

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected