Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Έχει…σφυγμό ο Λεβαδειακός, προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό ο Άρης

Το γκολ του Μαρκόφσι στο 38′ ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Λεβαδειακό μια πολύτιμη νίκη (1-0) απέναντι στον ακίνδυνο Άρη, που έχασε την ευκαιρία να κάνει βήμα πεντάδας.

Βήμα παραμονής έκανε ο Λεβαδειακός καθώς επικράτησε του Άρη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάρκο Μαρκόφσκι στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου. Κακή εμφάνιση για τους «κίτρινους» που βλέπουν να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από τη ζώνη που οδηγεί στην έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Λεβαδειακός αξιοποίησε τη μία από τις λίγες ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι κι αυτό χάρη στην ποιότητα του Μάρκο Μαρκόφσκι ο οποίος σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο δε Άρης δεν πήρε τίποτε από τα νέα πρόσωπα, ήταν φλύαρος και παρά την πίεση που άσκησε στο δεύτερο ημίχρονο, έφυγε με άδεια χέρια από τη Λιβαδειά.

Ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε να αλλάξει τον ρόλο του Μίγκτζεν Μπάσα και να τον (ξανά) τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας με ευθύνη το μαρκάρισμα του Μαρκόφσκι, ενώ έδωσε φανέλα βασικού και στον Μάρτιν Τόνσο. Είδε όμως την ομάδα του να βγάζει μόλις μία (σωστή) κάθετη πάσα στο πρώτο ημίχρονο (στο 29ο λεπτό), τις γραμμές να χάνουν τις αποστάσεις τους με συνέπεια δείχνει ασύνδετος ο Άρης και γενικώς να αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στην οργάνωση μιας σωστής επίθεσης. Ακόμη δηλαδή και η σπουδαιότερη φάση που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, στο 16ο λεπτό, προήλθε μέσα από το πείσμα του Ματίγια από τη δεξιά πλευρά. Στη συγκεκριμένη φάση ο Ντιγκινί σούταρε ελεύθερος από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Μπάγιτς είχε σωτήρια επέμβαση, μετά από σέντρα του Ματέο Γκαρσία.

Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι (και) άθλημα συγκυριών. Ο Λεβαδειακός είχε από την αρχή του αγώνα κλασικό σέντερ φορ κι έτσι σημείωσε το γκολ, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος ήταν φλύαρος, ασύνδετος και αναποτελεσματικός.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ζησόπουλος, Κονέ, Στανόγιεβιτς, Μαρκόφσκι, Μανγκίς (63’ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (69’ Γιακουμάκης)

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Δεληζήσης, Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία (82’ Μαρτίνες), Κόρχουτ (46’ Λάρσον), Τόνσο (73’ Διαμαντόπουλος), Ντικινί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected