Κατηγορίες
Super League 1

Λυτρωτής ο Κάρολ Σβιντέρσκι, 2-1 ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Με το γκολ του νεοαποκτηθέντα Κάρολ Σβιντέρσκι, ο ΠΑΟΚ πήρε την πολύ αγχωτική νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και πάει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πολύ μεγάλη πίεση του “δικεφάλου” (75% κατοχή και περίπου 45 γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή) αλλά το γκολ του Δημήτρη Μάνου έβαλε…φουρτούνα στην Τούμπα!

Το πρώτο γκολ του Σβιντέρφσκι με την φανέλα του ΠΑΟΚ ίσως αποδειχθεί το πιο πολύτιμο! Ο Πολωνός στο 87′ είπε… ευχαριστώ στο «δώρο» του Βελλίδη και διαμόρφωσε το καθοριστικό 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στους δύο «νέους» της ομάδας, με δεδομένες τις απουσίες των Βιεϊρίνια, Σάχοφ (τιμωρημένοι), Κάνιας (τραυματίας). Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, για ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος το δέκατο όγδοο στη σειρά, ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που το πρωί ανανέωσε και επίσημα το συμβόλαιο του μέχρι το 2002, με τους Μάτος – Γιαννούλη στα δύο άκρα και το σταθερό κεντρικό δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο. Ο Γιόσιπ Μίσιτς ήταν τελικά ο παρτενέρ του Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή, με τον Δημήτρη Πέλκα να επιστρέφει σε ρόλο επιτελικού μέσου, τους Μπίσεσβαρ – Λημνιό στα άκρα και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΣ ήρθε στην Τούμπα με πολλές απουσίες (Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αθανασιάδης, Ξυδάς, Λεό, Αποστολόπουλος, Νικολιάς) χωρίς αυτό να αλλάζει τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος επέμενε στο 3-5-2, με Κριζμάν και Μάνο στην επίθεση.

Με πολύ άγχος λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να παραμείνει αήττητος, να φτάσει τις 17 νίκες σε 18 αγώνες και με την ψυχολογία στα ύψη να πηγαίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για την «αετομαχία» με την ΑΕΚ.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Λημνιός (67’ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74’ Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Κριζμάν (85’ Παμλίδης), Μάνος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected