Κατηγορίες
Super League 1

Δεν… ξεκλείδωνε η άμυνα του ΠΑΣ αλλά ο Ματέο Γκαρσία είχε το κλειδί!

Το ματς όδευε προς την ισοπαλία, όμως η πίεση του Άρη απέφερε καρπούς χάρη στο γκολ του Ματέο Γκαρσία! 

Με τη δεύτερη σερί νίκη του πέρασε στην πέμπτη θέση, σε ένα παιχνίδι που βάσει ποδοσφαιρικής λογικής, τακτικής αλλά και ευκαιριών, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη άξιζε τη νίκη. Την πήρε τελικά χάρη στον βραχύσωμο Αργεντίνο επιθετικό, τον μοναδικό που κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σάββας Παντελίδης χρησιμοποίησε το ίδιο σχήμα με αυτό στην Ξάνθη και είδε τους παίκτες να σκοντάφτουν πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ. Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε σχήμα 5-3-2 το οποίο σε κατάσταση επίθεσης μεταλλασσόταν σε 3-5-2 και ουσιαστικά επένδυσε στη δυσκολία της δημιουργίας του Άρη από τον άξονα, καθώς ο μεν Σιώπης ήταν αποτελεσματικός στα ανασταλτικά καθήκοντά του αλλά δεν φάνηκε δημιουργικά, ενώ ο Νικολάς Ντιγκινί μπήκε στο παιχνίδι προς το τέλος του πρώτου μέρους. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν ο περιορισμένος αριθμός ευκαιριών για τον Άρη.

Στο 17ο λεπτό ο Λάρσον δεν έκανε καλό κοντρόλ εντός της περιοχής (μετά από πάσα του Ματέο Γκαρσία) και η φάση τελείωσε με επιθετικό φάουλ του Σουηδού. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ορθώς ζήτησε πέναλτι καθώς σε εκτέλεση φάουλ λίγο κάτω από τη γραμμή του κέντρου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κόρχουτ και κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (64’ Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον (75’ Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88’ Βέλεθ), Τζανακάκης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ροζ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα (82’ Παμλίδης), Νικολιάς, Τζημόπουλος, Γιάκος (82’ Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Σεργελασβίλι, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Κάστρο, Μάνος (87’ Μπαπτίστ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected