Κατηγορίες
Basket

Στον τελικό μετά από 20 χρόνια ο ΠΑΟΚ! Ξέσπασε σε κλάματα ο Παπαθεοδώρου!

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία εύκολη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Κύμης με 72-61 στο κλειστό της Χαλκίδας.

Όπως αναφέρει το SuperBasket, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, περιμένουν πλέον το νικητή του ”αιώνιου ντέρμπι” για να μάθουν με ποια ομάδα θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, την Κυριακή (17/2) στα ”Δύο Αοράκια”.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν κάπως νευρικές, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έβαλε τα πρώτα σουτ και έφτασε στο +7 με κάρφωμα του Τζέφερσον (5-12, 5′). Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν… φρενήρη ρυθμό και με επιμέρους σκορ 11-2 έφτασαν στο +16 (7-23, 8′) και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +15 (13-28).

Μέχρι και το +18 έφτασαν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου (14-32), την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να περάσουν τη μπάλα μέσα και το ποσοστό στα τρίποντα ήταν στο 30%. Η διαφορά ήταν σταθερά γύρω από τους 15 πόντους, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα (24-38, 17′). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 30-44 υπέρ του ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Ο ΠΑΟΚ είχε επιθετική πολυφωνία, καθώς είχαν σκοράρει όλοι όσοι είχαν αγωνιστεί, εκτός του Σχίζα, την ώρα που για την Κύμη, ο Σαγκς έδειχνε απελπιστικά μόνος.

Με ένα γρήγορο 5-0 από τον Λιούις, η Κύμη έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 μετά από αρκετή ώρα (35-44), ωστόσο οι Τέπιτς και Κόνιαρης ευστόχησαν από την περιφέρεια και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ξανά στο +15 (35-50, 22′). Οι παίκτες της Κύμης προσπαθούσαν να μειώσουν και να μπουν στη διεκδίκηση του αγώνα, ωστόσο τα πολλά λάθη (18) ήταν σημαντικό εμπόδιο, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και να βρίσκονται σε θέση οδηγού μετά από 30′ αγώνα (46-58).

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου οι δύο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες, έχοντας σκοράρει μόλις 2 πόντους η κάθε μία. Ένα καλάθι και φάουλ του Καρινιάουσκας όμως, έβαλε την Κύμη στο παιχνίδι κάνοντας το 51-60 για την ομάδα του στα 5′ πριν τη λήξη. Ένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου προκάλεσε μία μικρή διακοπή και αμέσως μετά ένα αντιαθλητικό του Ζάρα, έδωσε το δικαίωμα στον Λιούις να μειώσει ακόμα περισσότερο για το 53-60 (35′). Η εικόνα του αγώνα είχε αλλάξει μετά τη διακοπή, ωστόσο ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το προβάδισμα (56-64, 38′). Ο Κόνιαρης έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη κάνοντας το 56-68. Τα τελευταία δευτερόλεπτα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία εύκολη νίκη με 72-61, μαζί με το πρώτο εισιτήριο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεκάλεπτα: 13-28, 30-44, 46-58, 62-71

kympaok1

kympaok2

Ξέσπασε σε κλάματα ο Παπαθεοδώρου!

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Κύμης και εμφανίστηκε συγκινημένος, ενώ όταν σε ερώτηση για το που αφιερώνει την πρόκριση, ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια και ο κόουτς Παπαθεοδώρου ξέσπασε σε κλάματα όταν ρωτήθηκε για το που αφιερώνει τη νίκη, λέγοντας: ««Υπάρχουν πολλοί που στηρίζουν την προσπάθεια»

Σχετικά με το παιχνίδι ανέφερε:

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον σύλλογο. Από την αρχή της χρονιάς ήταν ίσως ο πιο βασικός στόχος της χρονιάς. Νιώθουμε περήφανοι και ικανοποιημένοι για την προσπάθεια των παικτών που οδήγησαν την ομάδα σε τελικό μετά από 20 χρόνια. Είχαμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο. Έχει καλύτερους παίκτες σε κομβικές θέσεις, έχει κατεύθυνση και προσωπικότητα. Δεν ξέρω πως φάνηκε, μπορεί να ελέγχαμε για 40 λεπτά αλλά η προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη. Το κάναμε μέσα από την άμυνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε ενέργεια και αποφασιστικότητα, χτίσαμε μια διαφορά που την κρατήσαμε. Είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού, δεν επιτρέψαμε στην Κύμη να τρέξει και να βγάλει συνεργασίες. Δεν βλέπω μία ομάδα που θα κινδυνεύσει και της αξίζουν συγχαρητήρια»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κόσμου του ΠΑΟΚ λέγοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί σ’ ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι δεν νιώσαμε μόνοι. Είχε παλμό και η ενθάρρυνση τους μας έδωσε δύναμη, Κρατάμε πολύ ψηλά τη σημαία του ΠΑΟΚ, είμαστε σε τρεις διοργανώσεις, είμαστε το μοναδικό τμήμα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Ανταμείφθηκαν οι κόποι και η υπομονή που κάνουν».

Όσον αφορά την πίεση στον ΠΑΟΚ:

«Υπήρχε και συνέβαλλαν δύο πράγματα. Ο τραυματισμός του Γκος ο οποίος έμαθε μυϊκό σπασμό και η Κύμη προσαρμόστηκε και μας πίεσε περισσότερο στην μπάλα. Αυτά έπαιξαν ρόλο στο ότι δεν κρατήσαμε τη μεγάλη διαφορά. Όταν υπάρχουν πολλές αποτυχίες στο πίσω μέρος του μυαλού, δημιουργείται πίεση. Η απουσία του Γκος στο δεύτερο ημίχρονο και η διαφορετική αντιμετώπιση της Κύμης μας δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο»

Για τον τελικό της Κυριακής, ανέφερε:

«Θα πάμε ως αουτσάιντερ αλλά θα κάνουμε τα πάντα για το τρόπαιο».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected