Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το ντεμπούτο του 16χρονου Λεωνίδα Στεργίου στην Α κατηγορία της Ελβετίας!

O 16χρονος στόπερ, Λεωνίδας Στεργίου, πήρε το βάπτισμα του πυρός με την Σεντ Γκάλεν στην α΄κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει το SDNA, μπορεί οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μήτρογλου και Βλαχοδήμος να είναι οι Έλληνες του εξωτερικού στους οποίους πέφτουν πάνω τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα ελληνόπουλα εκτός συνόρων που αξίζει να κάνουμε focus πάνω τους.

Ένας εξ αυτών, ο Λεωνίδας Στεργίου.

Κι αν το όνομά του δεν σας λέει κάτι σε πρώτο χρόνο, εδώ είμαστε για να κάνουμε τις σχετικές συστάσεις.

Γεννημένος στις 3 Μαρτίου 2002 προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Σεντ Γκάλεν και μάλιστα εντός του Φεβρουαρίου πήρε «προαγωγή» και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Σεντ Γκάλεν, που κατέχει την 5η θέση στην α΄κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος (σε σύνολο 10 ομάδων).

Σημειωτέων πως ο Στεργίου που τον Μάρτιο θα κλείσει μόλις τα 17 χρόνια, αποτελεί τον νεότερο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται αυτή την στιγμή στην ελβετική Λίγκα.

Στις 2 Φεβρουαρίου πήρε το βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα της Σεντ Γκάλεν, αγωνιζόμενος 90 λεπτά στο ματς με αντίπαλο τη Ζυρίχη και τρεις ημέρες αργότερα έπαιξε 53 λεπτά στην αναμέτρηση πρωταθλήματος κόντρα στη Βασιλεία.

Αγωνίζεται στην θέση του στόπερ (παίζει κι ως δεξί μπακ) κι είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελβετίας.

Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο έπαιξε με την Κ17 της Ελβετίας κόντρα στην Κύπρο στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO U17 και συμπαίκτης του στην Εθνική Ελβετίας σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο επίσης Έλληνας Κώστας Μακρυπόδης της Γκρασχόπερς.

Τα δύο ελληνόπουλα υπήρξαν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης και πριν τη σέντρα άκουσαν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας για λογαριασμό των παικτών της Εθνικής Κύπρου.

Συμβαίνουν κι αυτά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected