Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πέρασε από το Άμστερνταμ η Ρεάλ, ακυρώθηκε το πρώτο γκολ από το VAR (vid)

Με γκολ του Ασένσιο στο 87′ και τη βοήθεια του VAR (σε δύο περιπτώσεις) η Ρεάλ πέρασε από την έδρα του Άγιαξ (2-1) και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του θεσμού.

Ο Άγιαξ κοίταξε κατάματα τη Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Υπερέβαλλε εαυτόν, αλλά οι Μαδριλένοι είχαν τον τρόπο να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 37′ ακυρώθηκε, μέσω VAR, γκολ του Αίαντα και στο 87′ χρειάστηκε και πάλι η βοήθεια του Video Assistant Referee για να επικυρωθεί το νικητήριο τέρμα του Ασένσιο για το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του Σολάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν 11 τελικές στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μόλις 4. Ίσως δεν περίμεναν τέτοια σθεναρά αντίσταση από τους Ολλανδούς που μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν από το παιχνίδι ότι δικαιούνταν. Μάλιστα λίγα λεπτά μετά το πρώτο ημίωρο στο παιχνίδι, ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ, μετά την κεφαλιά του Ντε Λιχτ και το λάθος του Κουρτουά, με τον Ταλιαφίκο να κάνει με κεφαλιά το 1-0.

Ο ρέφερι είδε το VAR και έκρινε ότι ο Τάντιτς ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα και «παρενοχλούσε» τον Βέλγο κίπερ της Ρεάλ όταν ο Ταλιαφίκο έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, η Ρεάλ ήταν πιο σοβαρή. Στο 51ο λεπτό μάλιστα «άγγιξε» και το γκολ με τον Ονανά να είναι παρών σε δυνατό σουτ του Μπενζεμά. Στο επόμενο λεπτό, ο Αίαντας έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νέρες και στο 60′ ο Γάλλος διεθνής άσος των Μερένχες έδωσε τη λύση. Ο Ρεγκιλόν έδωσε στον Βινίσους εκείνος με «όπλο» την ταχύτητά του έφυγε μπροστά, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπενζεμά κι εκείνος «έγραψε» το 0-1!

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 75′ ισοφάρισαν με τον Ζίγιεχ που εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Νέρες.

Συνθέσεις

Άγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ταλιάφικο, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Φαν Ντε Μπεεκ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Σένε (73′ Ντόλμπεργκ), Ζίγιεχ, Νέρες, Τάντιτς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Ρεγκιλόν, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κροος, Βινίσιους (80′ Μαριάνο Ντίας), Μπέιλ (61′ Βάθκεθ), Μπενζεμά (73′ Ασένσιο).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected