Κατηγορίες
Basket

Περίπατος για την ΑΕΚ ο ημιτελικός του Διηπειρωτικού και τώρα η κούπα!

Ένα βήμα μακριά από την κορυφή του κόσμου βρίσκεται η ΑΕΚ!

Ο “δικέφαλος” νίκησε χωρίς να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα την Σαν Λορέντζο με 86-64 στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, που γίνεται στο Ρίο ντε Τζανέρο, και κέρδισε πανάξια την πρόκρισή της στον τελικό της Κυριακής για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Ένωση ήταν καταπληκτική στη δεύτερη περίοδο, οπότε “έχτισε” μια μεγάλη διαφορά και στο δεύτερο ημίχρονο επαιξε όσο χρειαζόνταν για να τη συντηρήσει και να την αυξήσει λίγο στο τέλος. Παίκτης-κλειδί ήταν ο Ντελρόι Τζέιμς, ενώ μεγάλο μερίδιο της νίκης ανήκει και στον Σάκοτα, αλλά και στον Θίοντορ του δευτέρου ημιχρόνου.

H ΑΕΚ χρειάστηκε 7 λεπτά και τέσσερις αλλαγές για να συνέλθει από το τζετ λανγκ και να πάρει μπροστά. Η αρχική πεντάδα της με τους Θίοντορ, Σαντ Ρος, Ματσιούλις, Τσαλμπούρη και Χάντερ φάνηκε γενικά συνεπής στα αμυντικά της καθήκοντα, όμως στην επίθεση αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα.

Η μπάλα δεν γυρνούσε σωστά, ο Θίοντορ έμοιαζε εγκλωβισμένος και δεν μπορούσε μα συνεργαστεί με τον Χάντερ, που ήταν κι αυτός νωθρός, τα περιφερειακά σουτ δεν έμπαιναν, ενώ δεν έβγαιναν ούτε αιφνιδιασμοί. Εν ολίγοις, καλάθι δεν έμπαινε σχεδόν με τίποτα, με αποτέλεσμα η Σαν Λορέντζο, δίχως να παίζει κανένα μπάσκετ της προκοπής, να προηγηθεί 3,5 λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου με 12-7.

το φιλμ του αγώνα στο basketa.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected