Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Εσπασε” καρδιές ο τελικός του League Cup, στα πέναλτι η Σίτι! (vid)

Σε έναν τελικό που ο keeper της Τσέλσι αρνήθηκε να γίνει αλλαγή, η Μάντσεστερ Σίτι ύστερα από 120 άσφαιρα λεπτά, νίκησε 3-4 στα πέναλτι και κράτησε τον τίτλο του League Cup.

Την πρώτη κούπα, από τις τέσσερις που διεκδικεί, κατέκτησε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την επικράτηση στη ψυχοφθόρο διαδικασία της Τσέλσι στο Wembley. Σε έναν τελικό που δεν είχε πολλές φάσεις, αυτό που θα τον κάνει αξέχαστο είναι το σκηνικό με την άρνηση του τερματοφύλακα των Λονδρέζων, Κέπα, να βγει αλλαγή στο φινάλε. Ζορζίνιο και Νταβίντ Λουίζ αστόχησαν για την Τσέλσι, ενώ ο Στέρλινγκ ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση για τους Πολίτες που πανηγύρισαν για 2η φορά χρονιά και 6η στην ιστορία τους, το League Cup.

Καμία σχέση δεν είχε το ματς με εκείνο το απίστευτο 6-0 της Σίτι στην Premier League. Πολύ πιο προσεκτική και συμπαγής, ίσως με… Conte-Ball και τον Αζάρ false-nine, η Τσέλσι έδωσε χώρο και μπάλα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα αλλά δεν της επέτρεπε να κάνει φάσεις όποτε ήθελε

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Εμερσον, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89′ Λόφτους-Τσικ), Πέδρο (79′ Χάντσον-Οντόι), Γουίλιαν (95′ Ιγουαΐν), Αζάρ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (46′ Κομπανί), Ζίντσενκο, Φερναντίνιο (90′ Ντανίλο), Ντε Μπρόινε (86′ Σανέ), Νταβίδ Σίλβα (79′ Γκουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected