Αθλήματα

Εκπληκτική εμφάνιση και νίκη για τον Κύργιο κόντρα στον Ναδάλ! (vid)

Μετά από 3 ώρες και 3 λεπτά μιας συγκλονιστικής μάχης, ο Νικ Κύργιος έσβησε 3 match point και απέκλεισε από το Ακαπούλκο τον Rafael Nadal!

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο αγώνας του Νικ Κύργιου με τον Rafael Nadal στο Ακαπούλκο τα είχε πραγματικά όλα! Σπουδαίους πόντους, ανατροπές, ένταση και ένα συναρπαστικό φινάλε, με τον Κύργιο να σβήνει 2 match point στο tie-break του 3ου σετ και να παίρνει τη νίκη με 3-6, 7-6 (2), 7-6 (6), σε 3 ώρες και 3 λεπτά!

Πιθανότατα η σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του 23χρονου Ελληνοαυστραλού, δεδομένου και του τρόπου που ήρθε. Κατάφερε να σβήσει 9 break point στα δυο τελευταία σετ, καθώς και 2 συνεχόμενα match point στο tie-break του 3ου σετ. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Nadal για να κερδίσει αυτόν τον αγώνα, ο Κύργιος κατάφερε να παραμείνει δυνατός πνευματικά και δεν άφησε το μεγαλύτερο μειονέκτημά του να του στερήσει την πρόκριση.

Ο επικός αγώνας για τον 2ο γύρο του Abierto Mexicano, θα μπορούσε να κυλήσει πολύ διαφορετικά – και να μην εξελιχθεί στο εκπληκτικό ματς που είδαμε – αν ο Nadal έκανε break στο 2ο σετ. Ο Ισπανός, έχοντας κερδίσει εύκολα το 1ο σετ, στο οποίο έχασε 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, έδειχνε να έχει τον έλεγχο και στο 2ο.

Παρά το break point που χρειάστηκε να σβήσει στο 4ο game για να κάνει το 2-2, στη μοναδική ευκαιρία για break του 23χρονου σε όλο το ματς, φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα έκλεινε την υπόθεση πρόκριση ο Matador και η τεράστια ευκαιρία ήρθε στο 9ο game, όταν προηγήθηκε με 4-4, 0-40.

Τότε ο Κύργιος κλήθηκε να κάνει την πρώτη του επιστροφή στο ματς, σώζοντας 4 συνολικά break point – και τα 3 βεβαίως συνεχόμενα – για να κάνει το υπέρ του 5-4. Άντεξε μέχρι το tie-break ο Ελληνοαυστραλός και εκεί επιβλήθηκε με 7-2, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Ο Nadal δεν απειλήθηκε με break point στο αποφασιστικό σετ και είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσει τα ηνία, αποκτώντας νέο προβάδισμα με 0-40 στο 6ο game. O Κύργιος ανταπεξήλθε ξανά, σώζοντας μάλιστα 5 break point συνολικά σε ένα game αυτή τη φορά, πριν ισοφαρίσει σε 3-3!

Ο Κύργιος έδειχνε ωστόσο αρκετά πιο κουρασμένος από τον Rafa, που στο δεύτερο tie-break, αυτό που έκρινε το νικητή, τα πήγε πολύ καλύτερα. Έκανε το mini-break για το 4-2 και μετά από δυο μεγάλους πόντους στο σερβίς του, έφτασε σε τριπλό match point στο 6-3.

Η ένταση και οι διαμαρτυρίες δεν έλειψαν, με τον Κύργιο να κάνει ένα σερβίς όταν ο Nadal δεν ήταν έτοιμος και ο διαιτητής να δίνει επανάληψη πόντου, στο 2ο match point του Ισπανού στο 6-4. Στη συνέχεια ο Κύργιος έκανε λάθος στο 1ο σερβίς και ταυτόχρονα έσπασε η χορδή του, με αποτέλεσμα να αλλάξει ρακέτα, δημιουργώντας μια μικρή διακοπή ανάμεσα στα δυο σερβίς. Παρόλα αυτά πήρε τον πόντο, μείωσε σε 6-5 και έκανε και το mini-break, επιστρέφοντας για τα καλά στο ματς στο 6-6.

Ακολούθησε διπλό λάθος από τον Nadal, που σίγουρα δεν ξεπέρασε εύκολα το γεγονός πως έχασε το πλεονέκτημα από το 6-3 και ο Κύργιος αξιοποίησε το μοναδικό του match point, για να κατακτήσει το tie-break με 8-6. Ο 23χρονος πανηγύρισε έντονα τη σπουδαία νίκη του, προκαλώντας και το κοινό, το οποίο αρκετές φορές τον αποδοκίμασε στο παιχνίδι και στήριζε εμφατικά τον Ισπανό.

Αυτή ήταν μόλις η 2η ήττα για τον Nadal, σε 17 αναμετρήσεις στο Ακαπούλκο. Από τον Κύργιο ηττήθηκε για 3η φορά, σε 6 αναμετρήσεις.

Στα προημιτελικά του Abierto Mexicano, o Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Stan Wawrinka, που νωρίτερα είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Steve Johnson με 7-6 (5), 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected