Κατηγορίες
Αθλήματα

Παλικαρίσια εμφάνιση από τον Κώστα Ζήκο (vid)

Έπρεπε να περάσουν 19 χρόνια για να βρεθεί ένας Έλληνας αθλητής που θα τρέξει στον τελικό των 60 μέτρων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Ο Κώστας Ζήκος έγραψε σήμερα τη δική του ιστορία, αφού μέσα σε ένα απόγευμα κατάφερε να φτάσει στην πέμπτη θέση της Ευρώπης στην κούρσα της μιας ανάσας με 6.67. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα θα μπορούσε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο, αν δεν πάθαινε σύσπαση περίπου στα 50 μέτρα. Ο αθλητής έφυγε πολύ καλά στην εκκίνηση και ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το σημείο που ένοιωσε το τράβηγμα στο πόδι. Ο 20χρονος βγήκε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο και οι εξετάσεις που θα κάνει άμεσα θα δείξουν αν έχει θλάση.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση του Ζήκου στον σημερινό τελικό αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του στους δρόμους ταχύτητας. Ο Ζήκος στον ημιτελικό τερμάτισε σε 6.62 και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ. Νικητής στον τελικό των 60 μ. ήταν ο Σλοβάκος Γιαν Βόλκο με 6.60, που είναι και η πιο αργή επίδοση νικητή στην απόσταση από το 1996. Ο 22χρονος χάρισε στη χώρα του, το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην απόσταση. Δεύτερος με 6.61 ήταν, ο γρηγορότερος φέτος στην Ευρώπη, ο Τούρκος Μπάρνες και τρίτος ο Ολλανδός Τζόρις Βαν Γκουλ με 6.62. Εκτός βάθρου έμεινε ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης Ρίτσαρντ Κίλτι, που τερμάτισε 4ος με 6.66.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου παρουσία. Μετά την εκκίνηση ένιωσα να σφίγγω αρκετά και στα 40 μ. αισθάνθηκα τον έντονο πόνο. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Σίγουρα να δεν είχε συμβεί αυτό ίσως να έτρεχα γρηγορότερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πως αντέδρασα στη διοργάνωση. Συνεχίζω για τους αγώνες του ανοιχτού”, είπε ο Ζήκος.
Αποτελέσματα

Βόλκον (Σλοβακία) 6.60
Μπάρνες (Τουρκία) 6.61
Βαν Γκουλ (Ολλανδία) 6.62
Κίλτι (Μ. Βρετανία) 6.66
Ζήκος (Ελλάδα) 6.67
Γκολίτιν (Γαλλία) 6.67
Ενομπούρουν (Μ. Βρετανία) 6.67
Κράνζ (Γερμανία) 6.73

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Πέμπτη θέση για τον @konstadinos.zik με 6.67 σπουδαία εμφάνιση από τον αθλητή μας #glasgow2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr) στις

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected