Κατηγορίες
Basket

Ένας ελληνικός “εμφύλιος” για το Champions League!

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της φάσης των “16” του Basketball Champions League με… αερομαχία “δικεφάλων αετών”, η οποία είναι και καλή και κακή για το ελληνικό μπάσκετ.

Καλή, διότι θα έχουμε σίγουρα μία ομάδα στα προημιτελικά και πιο κοντά στο φάιναλ φορ. Κακή, διότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε τρεις! Όπως θέλει κανείς βλέπει τα πράγματα. Αυτό που σίγουρα θα δουν όλοι είναι δύο αγώνες με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, η αρχή γίνεται απόψε (19.30) στην Πυλαία, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ως τώρα ενδείξεις, θα είναι γεμάτη από φίλους του ΠΑΟΚ. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με την παρά λίγο διάλυση της ομάδας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και την παρέμβαση της οικογένειας Σαββίδη, που την αποσόβησε, έχουν συσπειρώσει τους φίλους του ΠΑΟΚ στο πλευρό του κι έχουν ανανεώσει τη διάθεση για καλή πορεία και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο BCL. Συνεπώς η ατμόσφαιρα θα είναι θερμή κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον “δικέφαλο του Βορρά”.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η παράδοση που έχει χτίσει υπέρ του από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε στην Α1, το 2014. Από τα 16 παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ των δύο ομάδων έκτοτε ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα 10, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία διετία ο ΠΑΟΚ έχει έξι νίκες σε επτά αγώνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Η μοναδική νίκη της ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα ήταν εκείνη που πέτυχε στις 13 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα (91-71). Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα άλλα δύο παιχνίδια που έχουν γίνει φέτος, καθώς επικράτησε τόσο στον προημιτελικό του Κυπέλλου με 82-80, όσο και στον αγώνα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος με 88-79. Και τα δύο αυτά παιχνίδια έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ από την άλλη ανεβαίνει στην Πυλαία με τον αέρα που της δίνει η εξαιρετική πορεία της στην κανονική περίοδο του BCL, οπότε τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της με μόλις δύο ήττες σε 14 αγώνες, και φυσικά η κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στο Ρίο. Έχει πιο γεμάτο ρόστερ, κάποιους παίκτες, όπως ο Ματσιούλις και ο Θίοντορ με περισσότερες παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο, και είναι πιο ήρεμη στο εσωτερικό της.

Πάντως αγωνιστικά προβλήματα έχουν και οι δύο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει πια στον Τζαμάλ Τζόουνς, που θα χάσει όλη τη χρονιά με σοβαρό τραυματισμό, ενώ και ο Ουίλιαμ Χάτσερ μετά την καθυστερημένη επιστροφή του από τις ΗΠΑ τραυματίστηκε και θα αγωνιστεί έχοντας προπονηθεί ελάχιστα όλες αυτές τις μέρες. Η ΑΕΚ δεν θα έχει στη σύνθεσή της τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά, ενώ και οι Ντούσαν Σάκοτα και Γιώργος Τσαλμπούρης προέρχονται από τραυματισμούς.

To σημερινό πρόγραμμα της φάσης των “16” του BCL περιλαμβάνει δύο ακόμα αναμετρήσεις:

Νίζνι – Βενέτσια (18.00)

Λε Μαν – Βίρτους Μπολόνια (21.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected